Zlatan Ibrahimovic

Nya buden om Zlatans framtid

Förklaringen till Spanien-videon

avAndreas Käck

Det flörtas med Italien och hintas om Spanien.

Men enligt CBS är det mer troligt att Zlatan Ibrahimovic, 38, stannar i USA.

”Personer inom LA Galaxy har känslan att han vill förlänga”, skriver den amerikanska nyhetskanalen.

I helgen tog LA Galaxys säsong slut.

Frågan alla ställer sig nu är om Zlatan Ibrahimovics karriär tog slut i samma veva.

38-åringens kontrakt löper ut och i januari månad är han fri att skriva på för vilken klubb han vill, alternativt lägga skorna på hyllan.

– Jag vet inte vad som händer nästa år. Det är för tidigt att säga. Men ja, det här kan ha varit min sista match, sa ”Ibra” själv häromdagen.

Utspel om Spanien

På senare tid har han flörtat intensivt med italienska Napoli, som i sin tur uttalat sig positivt om svensken. På tisdagen kom plötsligt spanska La Liga in i bilden då Zlatan på sina sociala medier publicerade en till synes kryptisk hälsning:

– Hej, Spanien. Gissa vad? Jag kommer tillbaka, sa han i en kort video.

Det visade sig dock handla om något helt annat än det sportsliga. Enligt förre Viasat-journalisten Sladjan Osmanagic var det hela en PR-kupp om att spelbolaget Bethard – som Zlatan är delägare i – ska öppnas i Spanien.

”Ska sätta sig ner”

Så, vad händer egentligen med Ibrahimovic?

Enligt ansedda CBS är det mest troliga att äventyret fortsätter i Los Angeles.

”Galaxys plan är att sätta sig ner med Zlatan och diskutera hans framtid, antingen i slutet av den här veckan eller i början av nästa. Källor till CBS menar på att känslan inifrån klubben är att Zlatan vill förlänga. Det finns också personer inom klubben som känner att det är dags att gå vidare, medan andra som ser honom som en viktig pusselbit för att utmana på allvar nästa säsong”, skriver CBS.

Zlatan sa själv så här efter uttåget i slutspelet natten till fredag:

– Om jag stannar är det bra för MLS för då kommer hela världen kolla. Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg vad MLS är.

ARTIKELN HANDLAR OM