Skandalspelaren i dokumentär: ”Fick ingen hjälp”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Nicki Bille.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nicki Bille.

Fotbollsspelaren Nicki Bille, 32, har skapat många rubriker utanför planen.

I en dokumentärserie på danska TV2 Play talar han ut om sitt liv.

– Går du från att inte ha pengar till att plötsligt ha massa pengar så behöver du hjälp. Jag fick det inte, säger han enligt danska BT.

Nicki Bille har spelat i klubbar som Reggina, Villarreal, Rosenborg, Lech Poznan och spelat landskamper för Danmark.

Vid 16 års ålder fick han sitt första proffskontrakt och två år senare var han miljonär. Något han inte klarade av att hantera.

– Om du som ung kille går från att inte ha pengar till att plötsligt ha massa pengar så behöver du hjälp. Jag fick det inte, och därför jag kunde inte hålla ordning på min ekonomi, säger han i dokumentärserien ”Nicki Bille” enligt BT.

Foto: PER KJÆRBYE / BILDBYRÅN
Nicki Bille.
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Nicki Bille i närkamp med Emil Salomonsson i en U21-landskamp 2009.

”Tog droger nästan varje dag”

Bille har inte spelat professionell fotboll sedan 2018 och tjänar därmed långt från den summa han har varit van vid tidigare. Från att tidigare ha haft en luxuös livsstil har han varit tvungen att göra en helomvändning.

– Det är så svårt att kompromissa. Det har jag aldrig provat tidigare. Jag hatar att behöva nöja mig, det är inget jag gillar, säger han.

I ett avsnitt berättar han även om när han 2018 sköts med ett hagelgevär. Han säger att livet gick åt fel håll, något som kulminerade i skjutningen.

– Det var mycket droger och jag stack från mina problem. Jag drack och tog droger nästan varje dag, det blev helt galet, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN