Rivalens ursäkt efter skamfull bild

Swansea ska utreda sina egna supportrar.

Detta efter att rivalen och bortgångna anfallaren Emiliano Sala hånats i en bild.

”Den är skamfull och representerar inte vår klubb eller våra fans”, skriver Swansea i ett uttalande.

De walesiska konkurrenterna Swansea City och Cardiff möts i Championship på söndag, men inför rivalmötet har Swansea behövt koppla in polis. Detta efter att en bild cirkulerat i sociala medier. I den syns en specialtryckt flygbiljett till Emiliano Saladen argentinske anfallaren som dog i en flygolycka när han var på väg till Cardiff som värvat honom från Nantes.

”Swansea City är medvetna om om den skamliga bilden. Vi samarbetar med polisen i södra Wales, de kommer att starta en utredning för att identifiera ursprungskällan till bilden”, skriver Swansea City på sin hemsida.

Emiliano Sala dog 22 januari.
Emiliano Sala dog 22 januari.

”Nolltolerans”

I bilden hånas även Cardiffsupportern Mikey Dye, som dog efter supporterbråk utanför Wembley inför EM-kvalmatchen mellan England och Wales 2011.

”Vi har nolltolerans mot all form av diskriminering. Rättsliga åtgärder kommer att vidtas mot alla supportrar som visar den här typen av material eller beter sig oacceptabelt”, skriver Swansea.

Argentinaren Emiliano Sala och piloten David Ibbotson dog den 22 januari sedan ett privatplan kraschat i den Engelska kanalen. Sala var på väg till Cardiff som nyligen värvat honom från Nantes för 170 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.