Solskjaers irritation mot konstgräs: ”Okej om man bor på Nordpolen...”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

LONDON. Tottenham-spelarna är oroliga för Mauricio Pochettino och Ole Gunnar Solskjær kritiserar konstgräset.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Manchester United är inte särskilt imponerade av AZ Alkmaars konstgräs. Inför kvällens Europa League-möte borta i Nederländerna gjorde Ole Gunnar Solskjær vad han tycker om underlaget: ”Jag är förvånad att de kör på konstgräs i det här klimatet”, säger tränaren som inte vill spela Paul Pogba och därmed riskera dennes hälsa. ”Okej, om man bor på Nordpolen, som vi i princip gör i Norge, så kan man inte spela på gräs i mars, november och december. Men att se det här gör mig förvånad”.

DAGENS ORO

Tottenham-spelare oroas över Mauricio Pochettinos eventuella exit. Källor säger till Daily Mail att tränaren ”har distanserat sig från klubben sedan han kom tillbaka efter sommaruppehållet”. Bland annat ska han numera välja att se många av klubbens träningar inomhus. 2–7-förlusten mot Bayern München lär knappast ha bättrat på hans motivation...

DAGENS CITAT

”Pappa säger alltid ’jag har gjort mål på Anfield’. Nu kan jag svara: ’det har jag också’” – Erling Braut Håland, son till Alf Inge, efter målet mot Liverpool. Salzburg var nära att chocka den engelska klubben men föll till slut med 3–4.

DAGENS STRAFF

Liverpool tvingas betala 2,4 miljoner kronor i böter för att ha använt en oregistrerad spelare i Carabao Cup-mötet med MK Dons förra veckan. Mittfältaren Pedro Chirivella erhöll inte det internationella transfertillstånd som han behövde efter en lånesejour i Spanien. Klubben riskerade att uteslutas ur turneringen med FA nöjer sig med böter. För den här gången.

DAGENS ÖVERKLAGAN

Cardiff kommer att överklaga domen gällande Emiliano Sala. Fifa menar att den walesiska klubben ska betala 65 miljoner kronor till Nantes för den omkomne spelaren. Cardiff är ”extremt besvikna” över domen och ska nu ta fallet vidare till CAS.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.