Officiellt: Christian Eriksen klar för Inter

Det har ryktats i veckor, men nu är det officiellt.

Christian Eriksen, 27, lämnar Tottenham och skriver på för Inter.

– Vilket välkomnande jag fått från fansen, säger Eriksen.

Inter värvar den eftertraktade mittfältaren Christian Eriksen från Tottenham. Övergången blev officiell strax efter lunch på tisdagen.

Serie A-klubben väntas betala ungefär 210 miljoner kronor för 27-åringen. En prislapp klubbarna länge var oense om, där Inter till slut valde att gå med på Tottenhams värdering av mittfältaren.

– Det har varit fantastiskt här och jag är väldigt glad över att vara en Inter-spelare. Jag kan knappt bärga mig för att presentera mig inför fansen, säger Eriksen till Inters hemsida.

Fyrdubblar sin lön

I och med flytten till Italien väntas Eriksen höja sin lön rejält. Det har rapporterats om summor upp emot 4 miljoner kronor, i veckan. Vilket innebär att hans lön fyrdubblas i Inter.

Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2024.

De personliga villkoren mellan Inter och Eriksen har funnits klara under en tid medan förhandlingarna har dragit ut på tiden.

Landade under måndagen

27-åringen landade under måndagen i Milano och fångades direkt på film. Han genomgick sedan läkarundersökningen på Humanitas-kliniken i Milano för att sedan presenteras idag, tisdag.

Dansken blir Antonio Contes tredje värvning från Premier League under januarifönstret. Tidigare har Ashley Young anslutit från Manchester United och Victor Moses från Chelsea.

Mittfältaren gjorde 305 framträdanden för Tottenham under sina 6,5 år i norra London. Under dessa matcher stod han för 69 mål och 89 assister.

Samtidigt som Tottenham säljer Eriksen har de även gjort klart att Giovanni Lo Celso, som tidigare var utlånad till klubben, ansluter i en permanent deal.

Christian Eriksen klar för Inter.
Christian Eriksen klar för Inter.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.