Förre storspelaren: Är fördel Liverpool

Borussia Dortmunds Jadon Sancho påstås vilja lämna efter förseningar, tidiga byten och bänkningar

avPatrik Brenning

För vissa har julkalender 24 luckor. För andra består den av 31.

När transfervurmarna räknar ner till sin stora högtid är det en brittisk 19-åring som tittar fram i lucka två.

Är Jadon Sancho på väg till Liverpool?

Jadon Sancho är den förlorade superstjärnan för engelsk fotboll efter att han som 17-åring lämnade utvecklingslaget i Manchester City för a-laget i tyska Borussia Dortmund. Sedan övergången 2017 har i dag 19-årige Sancho etablerat sig på den högsta nivån inom världsfotbollen, vunnit U17-VM med England och spelat elva landskamper för a-landslaget.

Men allt är inte längre frid och fröjd för Sancho i Dortmund.

”Behöver spelare som är fokuserade”

Efter att engelsmannen enligt medieuppgifter känt sig ”förnedrad” sedan han bytts ut redan efter 36 minuter i 0–4-förlusten mot Bayern München den 9 november har skriverierna om problem mellan Sancho och tränaren Lucien Favre avlöst varandra.

Redan i oktober straffades supertalangen med böter efter att ha kommit för sent tillbaka från ett landslagsåtagande, något som enligt uppgifter sedan upprepades inför Champions League-mötet med Barcelona den 27 november. När startuppställningen presenterades saknades också yttern men tränare Favre förnekade efter matchen att det var på grund av disciplinära skäl.

– Vi behöver spelare på planen som är fokuserade och redo, så vi funderade och valde den här startelvan, sa Favre efter att Sancho kommit in i minut 77.

Jadon Sancho själv förklarade för den närvarande pressen efter matchen att han var förbjuden att ge några kommentarer.

”Liverpool är favoriter”

Sedan den matchen har medierapporter upprepat att Jadon Sancho nu vill lämna den tyska klubben redan i januari med de båda Manchester-klubbarna City och United samt spanska jättarna FC Barcelona och Real Madrid långt fram i kön.

Ska vi tro gamle storspelaren Jan Åge Fjörtoft, med ett förflutet i såväl Premier League som Bundesliga, är dock CL-segraren från förra säsongen Liverpool FC favorit att locka över Sancho.

”Från en väldigt bra källa i Tyskland: Klopp och Liverpool är favoriter till att få Dortmund-spelaren Sancho. Sancho vill lämna klubben redan i januari”, skriver Fjörtoft.

Den 1 januari öppnar det internationella transferfönstret.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM