”Fick Örebro att se ut som Barcelona”

ÖREBRO/STOCKHOLM. En poäng på de tre senaste matcherna.

Malmö FF hade en tung söndag mot Örebro SK - det slutade med noll poäng efter sent mål från Nahir Besara.

– Det var dålig taktik, dåligt utförande och dålig inställning. Örebro var mycket, mycket bättre, säger anfallaren Markus Rosenberg.

Mållöst i halvtid mellan Örebro SK och Malmö FF. Sedan fick MFF en drömstart på andra halvlek.

Bollen hamnade utanför straffområdet efter en hörna i den 49:e minuten. Andreas Vindheim kom perfekt mot bollen och tryckte in 1–0 till bortalaget.

Örebro SK, som gjorde sin första match med huvudtränaren Axel Kjäll, utjämnade efter en timmes spel. Nordin Gerzic vräkte sig fram vid en hörna och sköt in 1–1 mellan benen på Johan Dahlin.

Rosenberg besviken på allt

Under den sista halvtimmen skapades det en hel del målchanser, Kingsley Sarfo hade bland annat en boll i ribban.

I den andra stopptidsminuten kom det avgörande målet. Örebro SK rullade upp MFF:s försvar innan bollen hittade in till Nahir Besara som omarkerad styrde in 2–1 mot MFF.

– En otroligt dålig insats – det var dålig taktik, dåligt utförande och dålig inställning. Örebro var mycket, mycket bättre – vi förtjänade inte att ta poäng, Örebro förtjänade att vinna, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Finns det risk att ni kan tappa ert tabellförsprång?

– Matematiskt är det klart att det är möjligt, det är klart att det alltid finns en risk. Men alla lag har en sämre period emellanåt, vi måste börja spela bra och vinna matcher igen.

MFF toppar allsvenskan på 47 poäng, nio fler än tvåan BK Häcken. Om Djurgården besegrar IFK Göteborg kommer det att skilja sju poäng till Skåneklubben.

– Det är en fråga som känns helt ointressant att svara på, det är klart vi ser på oss själva som att vi ska göra en bra avslutning och då sitter vi i ett bra läge för att också till slut vinna. Men att börja prata om något som är två månader bort känns inte som mitt jobb just nu, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

”Fick Örebro att se ut som Barcelona”

Det är ÖSK:s första vinst mot Malmö FF sedan 2012. Det är MFF:s andra raka förlust på bortaplan. Skåneklubben har spelat tre matcher i allsvenskan utan seger.

– Det känns för jävligt. Men Örebro gör en bra match, det får man ge dem, säger Vindheim till C More.

– I första halvlek kom vi helt fel, vi fick Örebro att se ut som Barcelona. I andra halvlek får vi lite ordning på det, men insatsen är för dålig.

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.