Efter jättetabben: ”Vill tacka honom”

Foto: TV4 SPORT
FOTBOLL

Marko Johansson, 19, stod för en rejäl blunder hemma mot Helsingborg.

Efteråt fick han stöd – av målvaktsrivalen Pär Hansson, 31.

– Jag vill tacka honom, säger TFF-keepern efter 1–1-matchen.

Det var mycket som talade för att Skånederbyt mellan Trelleborgs FF och Helsingborg IF skulle bli något alldeles extra. Två lag i jakten på en allsvensk plats – i kampen om vem som kan titulera sig näst bäst i Skåne.

Svaret på den frågan lär vi dock få vänta på.

Matchen slutade nämligen 1–1 – där en målvaktstavla i andra halvlek blev den stora snackisen.

”Tungt som fan”

Hemmakeepern Marko Johansson, 19, bjöd nämligen på en rejäl blunder när han släppte in ett frisparksinlägg från Darijan Bojanic i 51:a. Johansson trodde att bollen skulle gå utanför, släppte den medvetet förbi sig men fick sedan snöpligt se den studsa in vid bortre stolpen.

Efteråt sjönk han ner med ansiktet i gräset.

– Tungt som fan, men alla gör misstag. Det är sånt som händer. Inläggsspelet är annars en av mina starka sidor. Jag tänkte att bollen skulle gå ut, men... ja, det är bara upp med hakan, säger Marko Johansson till Sportbladet.

– Det var en missbedömning. Inget hjärnsläpp som dina kollegor skriver, utan en missbedömning, fortsätter 19-åringen, som fick oväntad tröst efter målet.

Av bortakeepern Pär Hansson.

”Kommer inte sänka mig”

– Han kom fram och stöttade mig, så jag vill jag tacka honom. Jag uppskattade det väldigt mycket. Formmässigt känner jag mig bättre än innan så det här kommer inte att sänka mitt självförtroende. Jag ska kolla på vad jag gjorde och lära mig av det, säger Johansson.

Innan dess hade TFF tagit ledningen med 1–0 genom Dino Islamovic efter att ha dominerat den första halvleken.

Men HIF kom tillbaka.

Laget satte fart direkt efter paus, lyfte extra efter målet och jämnade ut matchen.

– Vi var bättre över 90 minuter. De hade inget i första, vi spelade ut dem. Sen fick de ett skitmål, säger Marko Johansson.

Delad poäng innebär att lagens tabellplacering är oförändrad.

”Allt i egna händer”

TFF ligger fyra på 36 poäng, HIF femma på 35.

– Vi har allt i egna händer. Vi vet ju både du och jag att BP (Brommapojkarna, serieledare på 47 poäng) är klara, sen får vi se med Dalkurd (tabelltvåa på 46). Vi har chans på tredjeplatsen, det är upp till oss själva, säger Marko Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM