Erkänner fusket: ”Lägger mig platt”

1 av 3 | Foto: C more
FOTBOLL

Först nekade han att han gjorde ”en Kim Christensen” i 0–1-förlusten mot Djurgården.

Men nu erkänner David Mitov Nilsson att han fuskade – och ljög för Sportbladet.

– Jag lägger mig platt och erkänner att jag flyttade stolparna, säger han till Norrköpings Tidningar.

Det blev Djurgården som till slut gick segrande ur en riktig rysare på Östgötaporten efter att Kerim Mrabti nickskarvat in matchens enda mål för Djurgården.

I söndagens möte uppmärksammades även hur IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson flyttade på sina stolpar i syfte att göra målet mindre – något som syntes klart och tydligt på C Mores bilder.

Trots att Mitov Nilsson fick gult kort för tilltaget ville han efteråt inte erkänna regelbrottet för Sportbladet.

– Han (domaren) säger att jag gör det (flyttar stolpen), men jag rör den inte. Jag vet inte, sa han och kommenterade det faktum att han fick en varning:
– I första flyttade jag, men då flyttade jag tillbaka den, men i andra rör jag den inte eftersom han hade sagt till mig tidigare.

”Jag var lack”

I dag, när NT pratar med målvakten, låter det dock annorlunda.

Mitov Nilsson erkänner inte bara att han medvetet flyttade stolparna, utan även att han har gjort det vid upprepade tillfällen.

– Jag var rätt så lack i går och sen när Sportbladet ställde frågan om jag flyttade stolpen så sa jag väl att jag flyttade i första men inte andra. Men nej, jo, jag flyttade stolparna, säger han till tidningen.

Och tillägger:

– När han Kim Christensen gjorde det i Göteborg för ett bra tag sen så var det första gången jag såg det. Sen har man väl tagit efter det några gånger.

– Men jag lägger mig platt och erkänner att jag flyttade stolparna.

IFK Norrköping ligger sexa i allsvenskan och ställs i nästa omgång mot Sirius.