Klar för Man United – då jublar fansen

”Världens bästa mittback”

Foto: Jon Super / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Manchester Uniteds första sommarvärvning heter Victor Nilsson Lindelöf.

Något som får fansen att jubla.

Bailly och Lindelöf framför de Gea, 38/38 hållna nollor på ingång”, är en av många reaktioner från Manchester Uniteds fankonton på Twitter.

Det är inte bara svenska fotbollssupportrar som är exalterade över Victor Nilsson Lindelöfs bekräftade övergång till Manchester United.

Av reaktionerna på storklubbens utbredda fankonton på sociala medier att döma tar en majoritet av supportrarna emot den 22-årige svensken med öppna armar.

Framför allt är det ett framtida samarbete mellan förra sommarens ivorianska nyförvärv Eric Bailly och ”VNL” som får fansen att drömma om en ny drömduo i klass med Rio Ferdinand och Nemanja Vidic.

Så vi har, i stort sett, spenderat 60–65 miljoner pund på ett starkt samarbete mellan Bailly och Lindelöf, medan andra klubbar spenderar 50 miljoner pund på en enda mittback”, skriver frilansskribenten och United-supportern Asif Norat på Twitter.

Kontot ”Loco”, som twittrar om Manchester United och europeisk fotboll, skriver att köpet av Nilsson Lindelö är ett kap – och skickar samtidigt en pik mot rivalen Liverpool som i veckan tog tillbaka sitt intresse för Southamptons Virgil Van Dijk.

Liverpool var på väg att betala dubbelt så mycket som vad Lindelöf kostade för en hälften så bra spelare och det slutade med att de bad om ursäkt”.

”Den moderna tidens Vidic och Ferdinand”

Finast omdömen får dock Victor Nilsson Lindelöf av ”Moe”, ett parodikonto på Twitter med sympatier för Manchester United och över 30 000 följare.

Kollade just på Youtube och jag kan officiellt säga att Lindelöf är världens bästa mittback”, skriver kontot och tillägger:

Lindelöf och Bailly – den moderna tidens Vidic och Ferdinand

Just den tänkbara triangeln mellan Eric Bailly, Victor Nilsson Lindelöf och målvakten David De Gea är något som får det att vattnas i munnen hos många supportrar.

Bailly och Lindelöf framför de Gea, 38/38 hållna nollor på ingång”, skriver frilansskribenten och supportern Josh Slinger.

Nilsson Lindelöf väntas gå till United för en övergångssumma mellan 400 och 450 miljoner kronor. Det som saknas innan transfern blir helt färdigställd är den obligatoriska läkarundersökningen och detaljer runt hans personliga villkor.