Hyllar Neymar: Bättre och trevligare än Ibra

avMartin Tolén

Foto: FRED TANNEAU / AFP
Neymar hyllas.

Redan bättre och trevligare än Zlatan Ibrahimovic.

Det är Frankrikes dom efter Neymars ankomst i Ligue 1.

– Jag var inte alls lika imponerad av Zlatan som Neymar, säger Guingamps Lucas Deaux.

Den 3 augusti blev Neymar, 25, världens dyraste fotbollsspelare när Paris Saint-Germain betalade 2,2 miljarder kronor för att köpa loss honom från FC Barcelona.

Och redan i samband med brassens ankomst jämfördes rekordmannen med förre PSG-stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Neymar är den störste stjärnan som någonsin värvats till Paris Saint-Germain. Om jag skulle jämföra den med något så är det när Zlatan Ibrahimovic presenterades – gånger tio, sa händelsespecialisten Philippe Darbois.

”Inte ens Zlatan gjorde det”

Domen efter Neymars debutinsats mot Guingamp?

Än mer imponerade.

Neymar stod för ett mål och en assist och efteråt var Guingamp-mittfältaren Lucas Deaux full av lovord – och skickade samtidigt en passning mot Zlatan Ibrahimovic.

– Det är en mästare som var rolig att mäta sina krafter med. Jag kommer ha problem med att sova nu, så jag var imponerad – inte ens Zlatan gjorde det intrycket på mig, säger Deaux till Le 10 Sport.

”Trevligare än Ibra”

Även i PSG-kretsar hålls brasilianaren högt.

PSG-ikonen Alain Roche, med ett förflutet som både spelare och sportchef, pratar i ord som att Neymar redan är mer uppskattad än vad svensken var under sina fyra år i klubben.

– Neymar är helt annorlunda jämfört med vad Zlatan är. Det här är en charmig kille som är trevlig mot alla – vilket är smart – och som är van vid trycket att vara en stor stjärna redan från tidig ålder när han var i Santos. Han uppskattas av alla hans lagkamrater också vilket märks eftersom de redan släppt in honom i gruppen, säger Roche i tv-programmet Canal Football Club.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM