Tydliga beskedet: Zlatan inte aktuell

OSLO. Zlatan Ibrahimovic flörtade med landslaget.

Men Janne Andersson är bestämd:

– Zlatan har tackat nej och är inte aktuell, säger förbundskaptenen.

Efter Sveriges sensationella 2–1-seger mot Frankrike i fredags kom ett oväntat filmklipp från Zlatan Ibrahimovic, 35.

Landslagets meste målskytt genom tiderna filmade sina fötter där han hade ett par fotbollsskor med en Sverigeflagga på plösen, något som många tolkade som en hint om en landslagscomeback om Sverige tar sig till VM 2018.

Sportbladet frågade er läsare: ”Vill ni se Zlatan i landslaget igen?”.

Över 100 000 röstade – 65 procent svarade nej.

”Inte aktuell”

Och nu uttalar sig Janne Andersson – med bestämd ton.

– Då var då, nu är nu. Zlatan har tackat nej till landslaget och är inte aktuell. Jag bryr mig inte om det som var innan. Nu är jag bara jätteglad över att vi har hittat ett sätt att spela, ett sätt som spelarna accepterar. Vi är inne i en intressant process, säger förbundskaptenen.

”Är ännu roligare”

Även Sebastian Larsson – som föräras lagkaptensbindeln i tisdagens träningslandskamp mot Norge – vill blicka framåt hellre än bakåt.

– Många trodde nog inte att det skulle gå så bra som det har gjort hittills (utan Zlatan). Då är det ännu roligare att vi har lyckats, säger han.

Och Larsson tycker att Sverige har fått i gång ett helt nytt spel, som dessutom funkar, vilket ju resultaten också vittnar om.

– Vi pratar om den bäste fotbollsspelaren vi någonsin haft i Sverige. När vi hade Zlatan så var han lagets mittpunkt. Samtidigt var det inte bara Zlatan som slutade, det var flera andra tongivande spelare också, och vi fick en ny förbundskapten, säger ”Seb” Larsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.