Publicerad:
Uppdaterad:

FC Rosengårds blytunga smäll i jakten på guld

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Efter två kryss jagade FC Rosengård en seger. Det blev istället en blytung smäll i jakten på serieledande Göteborg.

Efter det överraskande 1–2-förlusten i toppmötet med Kristianstad är laget fyra poäng efter.

– Just nu rullar inte bollen vårt håll. Det är bara att försöka jaga dem så mycket vi kan, säger Caroline Seger.

Guldjagande FC Rosengård åkte på en riktig käftsmäll på Malmö IP redan efter knappt två minuters spel när Eveliina Summanen slog till från distans och sköt 1–0 till gästande Kristianstad.

Det var både ett överraskande skott och resultat som stod sig in i halvtid.

FC Rosengård kom till hemmamatchen efter två överraskande poängtapp (0–0 mot Umeå och 2–2 mot Linköping) och jagade en hyperviktig seger i kampen om guldet.

Den uppgiften blev inte lätt när tabelltrean Kristianstad skaffade sig en 2–0-ledning tidigt i andra halvlek genom Anna Welin efter en hörna.

Trots mänger av chanser lyckades FC Rosengård bara få in en reduceringsboll, när lagkaptenen Caroline Seger gjorde 1–2 med drygt 20 minuter kvar att spela.

”Göteborg väldigt stabila”

Förlusten innebär att Göteborg, vann sin match mot jumbon Uppsala, drar ifrån i toppen – från en poängs ledning till fyra med bara fyra omgångar kvar.

– Göteborg är väldigt stabila och har sett väldigt bra ut, tagit måstepoängen och ser tunga ut. Det är bara att försöka jaga dem så mycket vi kan, men klart ett poäng hade varit mycket roligare än fyra, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Matchen var frustrerande menar hon.

– Det var såklart jobbigt. Vi hade uppförsbacke hela tiden, och vi har och själva att skylla. Just nu rullar inte bollen vårt håll. Vi skapar tillräckligt mycket för att göra 2–2 och 3–2 men det är tungt nu för vår del.

Hur tunga har poängtappen varit? Har det satt sig mentalt tror du?

– Det är klart att det påverkar oss. Vi vill vara med om att vinna ett guld till. Det är bara att samla ihop nu igen, gå in i en träningsvecka och göra allt vi kan för de här sista matcherna.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: