Mästarna avslutade mästerligt

Rörd Safari: ”Väldigt emotionellt just nu”

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Mästarna från Malmö avslutade mästerligt.

Sedan hyllades en rörd Behrang Safari stort på innerplan med bland annat en videohälsning från Roger Federer.

– Jag vill tacka dig för att ha gjort mitt liv bättre. Det var alltid ett nöje att se dig spela, sa tennisstjärnan.

Sedan guldet säkrades mot Sirius hade (ett coronasargat) Malmö FF bara tagit en poäng på två matcher i allsvenskan.

Men i säsongsfinalen hemma mot Östersund visade MFF mästartakter direkt från start.

Efter 34 minuter stod det nämligen 4–0 till Malmö.

Blunder av Keita

Det första målet i den 6:e minuten fick de i gåva av ÖFK-målvakten Aly Keita som gjorde en jätteblunder när han tog upp bollen, släppte ner den på planen och tog upp den igen. Det resulterade i indirekt frispark några fåtal meter från mål rakt framifrån. Ola Toivonen petade till frisparken och Anders Christiansen smällde upp den i nättaket.

– Det är dåligt av mig. Jag får ta på mig det, sa en ångerfull Keita i paus till Dplay.

Två minuter senare satte Isaac Kiese Thelin 2–0 vid bortre stolpen efter långt inkast av Jonas Knudsen och nickskarv av Anel Ahmedhodzic.

Christiansen satte 3–0 i stolproten och in på en feldömd straff (det var inte hands på Ronald Mukiibi) i den 29:e och Eric Larsson 4–0 i den 34:e efter att störtat in i straffområdet och spelat vägg med Sören Rieks.

4–0 blev också slutresultatet.

Behrang Safari och Dusan Melicharek kramas om efter sista matchen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Behrang Safari och Dusan Melicharek kramas om efter sista matchen.

Safaris sista match

– Det var skoj, sa Christiansen till Dplay i paus om den första halvleken.

– Vi kom ut med rätt inställning. Framför allt ville vi ge Dusan (Melicharek) och Behrang (Safari) den bästa möjliga avslutningen.

Melicharek och Safari lämnar nu MFF. Den sistnämnde gjorde sin sista match i karriären och byttes in efter en dryg timme då Christiansen också satte över kaptensbindeln på veteranens arm.

– Det var jobbigt att kliva in i dag. Men också känslomässigt. Det var skönt att få spela fotboll igen, säger han efteråt.

känns fint. Det är väldigt emotionellt just nu. Min tid som fotbollsspelare har varit magisk, säger en rörd Safari till Dplay.

Hyllades av Federer

Efter prisutdelningen hyllades Safari på innerplan på ett storslaget sätt av klubben som han kom till redan 2004 (och återvände till 2016 efter åtta år utomlands).

Bland dem som skickade videohälsningar på storbildsskärmen fanns schweiziske tennisstjärnan Roger Federer, från det Basel där Safari spelade sex säsonger och vann fem ligatitlar.

– Jag vill tacka dig för att ha gjort mitt liv bättre efter alla år du gett till FC Basel och dess fans. Det var alltid ett nöje att se dig spela, sa tennisstjärnan som är ett stort FC Basel-fan.

Bland dem som hade skickat videohälsningar fanns också argentinske ex-stjärnan Walter Samuel, andra före detta lagkamrater och gamla MFF-tränare.

Safari ville inte framhålla någon speciell hälsning, förutom att han blev överraskad av att hans fru Ivana hade ”vågat” spela in ett tal.

Men om Federers hälsning säger 35-åringen:

– Äh, vi snackar någon gång i veckan (skratt). Nej, men han är ju ett stort Basel-fan och brukade vara på våra matcher och jag har träffat honom några gånger. En extremt stor personlighet, en fantastisk människa och en ännu större idrottsman. Det var fint att se att han också kunde sprida lite kärlek tillbaka.

Markus Rosenberg och Johan Dahlin hade också spelat in en musikvideo med omskriven text till Per Gessles ”Här kommer alla känslorna på en och samma gång”.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen slog till med två nya mål.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Behrang Safari.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.