Isak målskytt för andra matchen i rad

Bänken i landslaget.

Från start i klubblaget Real Sociedad.

Som Alexander Isak frälste mot Cádiz.

Serieledande succélaget Real Sociedad har tagit sin sjätte raka seger i La Liga. Tack vare en svensk landslagsanfallare.

I bortamatchen mot Cádiz fick Alexander Isak chansen i startelvan, efter att ha varit utanför i de fyra senaste omgångarna. Och den möjligheten utnyttjade 21-åringen.

För 66 minuter in i matchen på Ramón de Carranza-stadion nickade Isak in öppningsmålet till gästerna på Adnan Januzajs inlägg. Svensken målskytt för andra ligamatchen i rad.

Och det målet blev matchavgörande, och från bänken, Isak blev utbytt med drygt en kvart kvar att spela, kunde Isak och hans Real Sociedad fira 1–0-vinsten.

Etta i tabellen

Real Sociedad leder La Liga efter tio omgångar, tre poäng före Atletico Madrid som har två matcher färre spelade.

– Vi har en bra svit, och vi leder fortfarande. Men just nu tittar vi inte på tabellen. Vi fokuserar bara på att ta tre poäng, säger Alexander Isak.

Alexander Isak kom till mötet med Cádiz från ett landslagsuppehåll där han fick starta i träningslandskampen mot Danmark. Men i Nations League-gruppspelsmatcherna mot Kroatien och Frankrike fick han endast hoppa in i slutminuterna mot Frankrike.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.