Ryska ilskan mot Poulsen och Danmark: ”Avskyvärt”

KÖPENHAMN. Lagen har drabbats av minst sagt olika EM-svårigheter.

Många i Ryssland är fortfarande upprörda över att fansen inte släpps in i Danmark.

– Det är avskyvärt, säger Spartak Moskvas tidigare president Anrej Chervitjenko.

För Danmark har EM faktiskt varit en kamp på liv och död, i verkligheten och nu också i tabellen.

Det krävs seger mot Ryssland på Parken inför 25 000 åskådare under måndagskvällen för att hoppet om slutspel ska leva vidare.

– Vi kan nästan avgöra själva, men om du inte kan slå ett lag som Ryssland, förtjänar du inte att gå längre, säger Yussuf Poulsen till danska TV2.

Udda jämförelsen

Det uttalandet har fått ryska fotbollspersonligheter att gå i taket.

– När vårt land vann en titel första gången (EM-guld 1960) jämförde de fortfarande fotboll med Afrika och pingviner. Danskarna är alltid kaxiga och arroganta tills de drattar på ändan, säger Spartak Moskvas tidigare president Anrej Chervitjenko enligt Championat.

Yussuf Poulsen.
Yussuf Poulsen.

Han och andra ryssar upprörs också över att de danska coronareglerna gör det mycket svårt för ryssar att komma in i Danmark för att se matchen i Parken på plats.

– Det är avskyvärt. Danskarna har vägrat att släppa in våra fans. De utnyttjar varje situation de kan till max. Vi får se om det bär frukt eller inte. Jag drömmer om att de inte lyckas och att de slutar sist, säger Chervitjenko.

Den ryske förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov är något mer diplomatisk:

– Naturligtvis är det synd att våra fans inte har möjlighet att vara närvarande på arenan. På ett sätt är det inte rättvist. Men å andra sidan är situationen i världen inte enkel, säger förbundskaptenen.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.