Thomas Lagerlöf om Djurgårdens uppehåll: ”Fått en del svar”

Djurgården har spelat två träningsmatcher under uppehållet.

Och en spelare har imponerat lite extra, enligt tränare Thomas Lagerlöf.

– Emmanuel Banda har gjort väldigt bra ifrån sig, säger han inför matchen mot Örebro.

EM är över för svensk del. Nu ligger allsvenskan bakom dörren och för Djurgårdens del väntar ett hemmamöte mot Örebro på måndag.

Inför EM-uppehållet parkerade Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs mannar på andra plats, tre poäng bakom Malmö FF – som har spelat en match mer.

Nöjd med träningen

Thomas Lagerlöf menar att laget har slitit på bra under uppehållet.

– Vi har haft några bra dagar i Norrtäljetrakten med hela laget och sen har vi spelat två matcher och tränat en del. Så det har varit bra på så sätt, att vi har hunnit göra del fysiskt och sen har vi fått en del svar i träningsmatcherna. Så det har varit bra, även om man hade önskat lite jämnare kvalitet i matcherna. Men man får ju svar där också, säger han.

Under junimånaden har Djurgården spelat två träningsmatcher. Först en 2–3-förlust mot Kalmar innan man spelade 2–2 mot Degerfors.

Vad har ni specifikt filat på under uppehållet och i träningsmatcherna?

– Man har väl alltid en tanke med varje match man går in i. Att så många som möjligt ska få chansen och visa upp sig och vara med och spela och visa att man vill vara med och konkurrera om platser i startelvan framöver. På så sätt har det varit bra, men det blir ju när man går runt på lite fler spelare så blir det också lite hackigare. Det blir väl en konsekvens av det, säger Thomas Lagerlöf.

Tagit stora kliv

Vilka spelare har tagit kliv, tycker du?

– Vissa spelare har tagit kliv rent fysiskt och har kommit tillbaka i full träning igen, som Jesper Nyholm och Isak Hien. De har kommit längre på det viset.

– Men om man ska lyfta någon så tycker jag väl, med den senaste matchen mot Degerfors på näthinnan, att Emmanuel Banda gjort väldigt bra ifrån sig. Det var väldigt kul att se att han fick ut det på plan också. Vi har pratat lite om det att spelare som inte har spelat så mycket i allsvenskan ska få chansen att visa upp sig.

Ni var ju väldigt formstarka under våren – hur tror du att ni ligger till nu inför återstarten?

– Det får vi ju se, vi har bara spelat åtta av 30 omgångar så det är svårt att sia om. Fysiskt så tror jag att vi står oss ganska okej. Sen gäller det att fortsätta prestera dag ut och dag in i träningsverksamheten framför allt. För då kan man klara av att hålla nivån hela året ut.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.