Phil Neville

Förbundskaptenen lämnar – tar över Beckhams klubb

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

Phil Neville var tänkt att lämna sitt uppdrag som förbundskapten för England i juli.

Nu avslutas dock jobbet i förtid – och Neville tar över David Beckhams nystartade projekt.

– Jag är oerhört glad över att få leda Inter Miami, säger Neville.

Phil Neville hade en framgångsrik karriär som fotbollsspelare, och representerade Manchester United och Everton under många år. Den mångfacetterade defensiva pjäsen representerade även det engelska landslaget vid 59 tillfällen.

Efter karriären har Neville tagit över som förbundskapten för det engelska damlandslaget. Detta efter att tidigare bland annat tränat spanska Valencia med sin bror, Gary Neville.

Sejouren i Valencia blev misslyckad, men med de engelska lejoninnorna har det gått desto bättre. Under Nevilles styre slutade laget fyra i VM 2019 i Frankrike, efter en förlust mot Sverige i bronsmatchen.

”Samma syn på fotboll”

Nu har han dock letat sig tillbaka till herrfotbollen och amerikanska Inter Miami.

– Jag är oerhört glad över möjligheten att få leda Inter Miami. Det är en ung klubb med stor potential, säger Phil Neville till klubbens sajt.

Klubben delägs av forne storspelaren – och Nevilles förre lagkamrat – David Beckham. Laget klev in i MLS, amerikanska högstaligan, under 2020 och huserar över namn som Gonzalo Higuain och Blaise Matuidi.

– Jag har känt Phil sen vi var tonåringar i Manchester Uniteds akademi. Vi har samma syn på fotboll då vi har tränats av några av de bästa tränarna i sporten, säger delägaren David Beckham.

Därmed avslutar Neville sitt uppdrag med det engelska landslaget i förtid.

”Spelarna som bär den engelska landslagsdressen är några av de mest talangfulla och dedikerade idrottare jag haft privilegiet att arbeta med. De har utmanat mig och utvecklat mig som tränare, och jag är väldigt tacksam för de fantastiska minnena vi har delat”, säger Neville till det engelska fotbollsförbundet FA.

Landslaget börjar nu med sitt arbete för att hitta en ersättare på tränarposten. Det är sedan tidigare presenterat att Sarina Wiegman, nuvarande förbundskapten för Nederländerna, tar över efter sommarens OS i Tokyo.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Elanga: ”Det jag tycker mest om hos Ronaldo”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Phil Neville

David Beckham

Fotboll

MLS, Major League Soccer

Gary Neville