Hyllas för ”coronafirandet”: Försökte göra det lättsamt

James Maddison dundrade in i straffområdet, dundrade upp bollen ur snäv vinkel rakt upp i nättaket och dundrade upp Leicester till en andraplats i en haltande Premier League-tabell.

Snackisen efter slutsignalen? Maddisons ”coronadistanserade firande”.

– Om det är sådana små saker som vi behöver göra för att hålla fotbollen igång så får det vara så, säger Maddison till BT Sport om firandet.

De högst närgångna målfirandena i Premier League har fått en hel del kritik på sistone i samband med att coronaspridningen, både i Premier League och i England som helhet, ökat.

En diskussion som bevisligen inte gått obemärkt förbi Leicester City-mittfältaren James Maddison.

När 24-åringen gav Leicester ledningen under lördagskvällen hemma mot Southampton så var det inget sedvanligt kramkalas.

Maddison signalerade åt sina lagkamratar att hålla avstånd, innan han med ett leende skakade hand och gav high-fives i luften.

Ett firande som väckte uppmärksamhet efter 2–0-segern.

”Inga kramar men ett leende lika stort som en fisk i brittiska vatten”, skrev brittiske fotbollsikonen Gary Lineker på Twiter.

”Var kreativa”

Även Maddisons tränare, Brendan Rodgers, gladdes åt målfirandet.

– Supportrar vill fortfarande se spelarna fira, glädjen, så var kreativa, säger Rodgers till BT Sports.

– Vi har blivit tillsagda att inte bli för närgångna och jag försökte göra det lättsamt. Vi fotbollspelare får mycket skit och det är skönt att ta det med en lättare ton. Jag tror inte du hittar en enda person i landet som vill att fotbollen ska behöva ta uppehåll, säger målskytten själv till BT Sport efter segern.

2–0-segern mot Southampton, vars slutresultat fastställdes av Harvey Barnes på tilläggstid, tar upp ”The Foxes” på en andra plats i en haltande PL-tabell, en poäng bakom ledande Manchester United inför söndagens matcher.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

James Maddisons tydliga målgest mot lagkamraterna.
James Maddisons tydliga målgest mot lagkamraterna.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.