London Calling

Tottenham kan ersätta Mourinho med Wolves-tränaren

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Plötsligt ryktas Nuno Espirito Santo till Tottenham, Chelsea kan inkludera Hakim Ziyech i en mittbacksaffär och Newcastles ägarbyteshärva är inte över.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Tottenham håller Nuno Espirito Santo under uppsikt och kan tänka sig honom som eventuell ersättare till José Mourinho. Den senare är pressad att plocka en Champions League-plats om det ska bli en fortsättning i Londonklubben.

Ordföranden Daniel Levy sägs, enligt Daily Mirror, vara en stor beundrare av Wolves tränare. Nunos kontrakt med klubben sträcker sig till 2023 men han har konstant ryktats bort. Så sent som i januari ska portugisen ha bett agenten Jorge Mendes att hitta ett nytt jobb åt honom (en agent som för övrigt delas med Mourinho).

Wolves har visserligen inte haft någon vidare säsong men Nunos aktier står fortfarande högt. Det vore heller inte första gången som Levy nyper en tränare från en Premier League-konkurrent. Sedan tidigare har namn som Julian Nagelsmann (RB Leipzig), Max Allegri, Steven Gerrard (Rangers) och Diego Simeone (Atletico Madrid) kopplats ihop med klubben.

Nuno Espirito Santo.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

DAGENS CITAT

”Jag har väl inget önskemål egentligen men tycker generellt bättre om när två lag från samma liga inte möts i Champions League”, – Thomas Tuchel efter Chelseas avancemang under gårdagen. Porto vann returen men 1–0 räckte inte på grund av Londonklubbens totala seger med 2–1. Nu väntar antingen Liverpool eller Real Madrid.

DAGENS SILLY 1

Bayern München är övertygade om att man landar Erling Haaland i slutändan. Norrmannen jagas visserligen av de flesta storklubbar i Europa men Dortmund är inte pressat att sälja spelaren redan i sommar. 2022, däremot, kommer anfallaren att finnas tillgänglig för runt 620 miljoner kr på grund av en klausul i kontraktet. Detta är anledningen till att Bayern känner att Haaland kan bli en långsiktig ersättare till 33-årige Robert Lewandowski, rapporterar Daily Mail.

DAGENS SILLY 2

Chelsea ligger i framkant vad gäller Sevillas Jules Kounde. Den 22-årige mittbacken har ryktats friskt till diverse klubbar, bland annat Man United, men Thomas Tuchels gäng ska enligt spanska AS vara beredda att inkludera Hakim Ziyech för att få till en affär. Frank Lampard ville värva Declan Rice från West Ham förra sommaren som ett mittbacksalternativ men fick nöja sig med veteranen Thiago Silva på fri transfer. Koundes utköpsklausul ska ligga på drygt 800 miljoner kr.

Foto: Octavio Passos / Getty Images Europe

DAGENS HÄRVA

Mike Ashley har inte gett upp om ett ägarbyte i Newcastle. Det blev medarbetare i klubbens supportershop varse då de tidigare i veckan varslades med motiveringen att det var ett önskemål från de nya ägarna. Enligt Daily Mail har Ashley förhoppningar om att den kollapsade saudi-ledda affären från förra året värd runt 300 miljoner pund (ca 2,8 miljarder kr) kommer godkännas efter en överklagan. Samtliga parter, inklusive konsortiemedlemmen Amanda Staveley och de så kallade Reubenbröderna, sägs fortfarande vilja få igenom övertagandet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Chelsea stormar mot semifinal – vann mot Porto

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League