Uppgifter: Erik Berg kan tvingas avsluta karriären

Erik Berg riskerar att behöva avsluta spelarkarriären.

Den 32-årige försvararen och Djurgården är på väg att gå skilda vägar, enligt Expressen.

– Vi har en diskussion tillsammans och följer utvecklingen, säger sportchefen Bosse Andersson till Sportbladet.

Erik Berg har dragits med stora skadeproblem de senaste säsongerna. På försäsongen har han inte varit med på träningarna med Djurgården, han var heller inte med på träningslägret i Grisslehamn i veckan.

Skadorna kan göra att Erik Berg tvingas att avsluta sin spelarkarriär helt och hållet.

– Rent praktiskt är vi hans arbetsgivare och han har en anställning hos oss. Det det vi måste utgå från i det här läget, säger Bosse Andersson.

Två säsonger kvar

Sommaren 2018 anslöt Erik Berg från FC Köpenhamn och skrev ett kontrakt över fyra och ett halvt år. Han var och vann SM-guld med Djurgården 2019.

Erik Berg från Falkenberg har också två SM-guld med Malmö FF 2013 och 2014, tolv A-landskamper och spel i alla Sveriges matcher i EM-slutspelet i Frankrike 2016.

Det upprepade skadefrånvaron har främst handlat om problem med ett knä.

– Jag hatar det här. Jag hatar att stå vid sidan av planen. Fotboll är det jag älskar allra mest, så det är för jävla tråkigt. Det är mentalt jobbigt för mig, sa Erik Berg till Sportbladet i oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.