Terry om Southgate: ”Hade inte gjort så..”

DOHA. John Terry hade gjort ”saker annorlunda” om han vore Gareth Southgate.

Spelarfruarna festar loss, Jack Grealish nämner sin VM-favorit – och Roy Keane blir irriterad på fan (eller snarare hans mamma).

Här är de senaste engelska VM-snackisarna.

Terry inte nöjd med Southgate

John Terry är senast i raden av fotbollsexperter att kritisera Gareth Southgates coachning under Englands 0–0-möte med USA.

– Jag trodde hela tiden att det skulle bli den tuffaste matchen i gruppspelet. Men det är fortfarande en besvikelse, framför allt med tanke på hur vi spelade i första matchen, säger den förre mittbacken i Bein Sports.

– Jag hade älskat att se oss aggressivare. Vi har redan pratat om Gareth och vad han kan lära av sina misstag. För mig, personligen, så hade jag gjort saker annorlunda och varför vi inte fick se (Phil) Foden på planen är för mig obegripligt.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

Terry menar att Man City-spelaren förtjänar chansen.

– Han är en av våra största talanger och jag hade älskat att se honom på planen. Kastar man in honom, (Jack) Greliash och (Marcus) Rashford får man igång folk. Dessa killar är stora, stora stjärnor som behöver spela fotboll.

Harry Kane, som också fick ta emot en del kängor efter sin senaste insats, är inte förvånad över reaktionerna.

– Vi är vana vid det, säger Kane på sin presskonferens.

– Vi vann med 6–2 mot Iran och alla börjar förvänta sig att vi ska vinna turneringen. Sen får vi inte ett dåligt resultat alls med oss - 0–0 mot USA - men självklart kommer folk ha åsikter.

Kaptenen tillägger att England har haft denna typ av match förr.

– När vi tittar tillbaka på EM till exempel så var det väldigt likt. Det var mycket snack efter att vi spelade oavgjort mot Skottland, säger Kane.

England ställs mot Wales på tisdag.

Terry besviken på England.
Terry besviken på England.

Grealish VM-favorit

– Jag tycker att det finns många fantastiska lag, vissa lag har den där spelaren som är ostoppbar, men Brasilien är en av de som har imponerat mest på mig så här långt, säger Jack Grealish på frågan vem som är favorit att ta hem VM-guldet just nu.

Inget England, alltså.

Fotbollsfruarna festar loss

Det skrivs mycket i engelsk press om fotbollsfruarnas upptåg under VM. Klicken som bor på det enorma kryssningsfartygen vid Qatars kust låter tydligen barpersonalen få jobba hårt. The Sun påstår att de för några dagar sedan lyckades komma upp i en drinknota på drygt 250.000 kronor.

– De hade det fantastiskt och drack så mycket att baren behövde fyllas på morgonen efter, säger en källa till tidningen.

Några ur sällskapet har valt att bo på lyxön Banana Island. I helgen var första gången familjemedlemmarna fick tillbringa tid ihop med spelarna.

PLUS: LISTA: VM-landslaget med vräkigaste boendet

Stingsliga Keane ryter till

Under VM observerar man mycket, inklusive gamla fotbollsspelares möten med fans.

Efter Portugals seger mot Ghana hamnade Sportbladet bakom Roy Keane som var på väg från arenan iklädd lediga shorts och t-shirts. Det var tydligt att han ville därifrån, men det stoppade inte ett portugisiskt fan från att be om en bild med irländaren. Tre gånger. Det var uppenbart att portugisens mamma inte var särskilt hemma med fototekniken och tredje gången Keane ombads posera utbrast han:

– Are you bloody kidding me?!

Sedan ställde han faktiskt upp på bild en sista gång. Utan ett leende, så klart.

Roy Keane stingslig under VM.
Roy Keane stingslig under VM.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.