Rodgers hyllar Starfelt – följer damstjärnan: ”Lyckligt förhållande”

Uppdaterad 2023-08-10 | Publicerad 2023-08-09

Carl Starfelt, 28, lämnar Celtic för Celta Vigo.

Brendan Rodgers beklagar flytten, men hyllar svensken som delvis flyttar för att vara nära flickvännen, damstjärnan Jacynta Galabadaarachchi, 21.

– Dom har ett lyckligt och starkt förhållande, säger Rodgers.

Nyligen avslöjade Expressen att landslagsmittbacken Carl Starfelt var nära att lämna skotska storlaget Celtic för spanska Celta Vigo.

Under onsdagen twittrade transfergurun Fabrizio Romano att övergången i praktiken var klar. Starfelt kommer skriva ett fyraårskontrakt med Celta Vigo som också har Williot Swedberg i laget som tränas av Rafa Benitez.

Senare under dagen kommenterade Celticmanagern Brendan Rodgers uppgifterna till en mindre grupp skotska reportrar.

Båda lämnar Celtic

– Det är så här branschen fungerar. Det här är en möjlighet för Carl. Han har presterat väldigt bra under flera år, han är en bra kille och han har jobbat hårt under försäsongen, säger Rodgers.

Carl Starfelt är sedan en tid tillbaka tillsammans med en av damfotbollens hetaste uppåtgående stjärnor, Australienfödda Jacynta Galabadaarachchi, 21, som de senaste åren gjort succé i Celtics damlag med 15 mål på 25 matcher.

Paret har lagt ut underhållande videosekvenser på Instagram av dem båda från semestern när de på en badstrand håller igång en fotboll i luften mellan varandra.

Men nyligen blev också Galabadaarachchi klar för en flytt till portugisiska Sporting Lissabon.

Det geografiska avståndet mellan Lissabon och Vigo är betydligt mer gynnsamt än till Glasgow.

Rodgers visar oväntat (?) stor förståelse för den delen i Starfelts flytt.

– Om man ser till den större bilden så är jag säker på att jag också gjort val baserat på min familjesituation. Han (Carl) är uppenbarligen i en stark relation och vi fattar alla beslut utifrån sådana eller familjen.

Brendan Rodgers.

Kan ersätta med Elfsborgsmittbacken

– Hamnar du dessutom i ett läge där du inte behöver kompromissa mellan det (och sportsliga ambitioner) så blir det enklare. Carl har alltid varit väldigt ärlig mot mig. Vi satte oss ner och pratade om det, säger Rodgers.

– Han lämnar inte Celtic, han lämnar skotska ligan och får chansen att flytta till Spanien. Det är en bättre liga och bättre ekonomiskt – och kopplat till ett förhållande som han är väldigt, väldigt lycklig i. Livet är kort, speciellt som fotbollsspelare, och vi måste respektera det beslutet, säger Rodgers.

Elfsborgs Gustaf Lagerbielke har pekats ut som het kandidat att ersätta Starfelt i Celtic.

– Det finns inga definitiva beslut. Det finns ett antal namn som har kopplats ihop med oss och det är ingen tvekan om att vi måste ta in en mittback när Big Carl lämnar, självklart, säger Brendan Rodgers.

Sportbladet har sökt Carl Starfelt för en kommentar.

Gustaf Lagerbielke.