30 biljetter sålda efter AIK:s BP-bojkott

Publicerad 2024-04-02

AIK:s supportrar bojkottar mötet med Brommapojkarna på lördag.

Med fyra dagar kvar har bara 30 biljetter sålts till bortaläktaren på Tele2 Arena.

– Det blir något helt annat, säger Axel Björnström.

Följ ämnen

BP har flyttat hemmapremiären mot AIK från Grimsta till Tele2 Arena för att kunna ta emot storpublik. Men i slutet av februari uppmanade AIK:s supportergrupperingar till bojkott efter att BP gått emot övriga Stockholmsklubbar i VAR-frågan under Stockholms fotbollförbundets årsmöte. 

Det ser därmed ut att eka tomt på Tele2 på lördag. Med fyra dagar kvar har 3 000 bokats till matchen, men bara 30 till bortaläktaren. 

– Om vi spolar tillbaka tiden till innan Stockholm Fotbollsförbunds årsmöte hade vi räknat med mellan 10 000-15 000. Efter det har vi räkna med mellan 3000-5000. Det kommer märkas att AIK:are inte är på plats, men det gör ändå att det finns möjlighet för fler neutrala att se matchen. Vi vet om att AIK bojkottar och det har vi respekt för, men våra egna och neutrala säljer på ungefär som vi trodde. Vi tror ändå att det kommer ticka på den här veckan, säger BP:s kommunikationsansvarige Peter Liljegren Appelquist.

Sotirios Papagiannopoulos.

”Blir tråkigare”

AIK hade över 36 000 i hemmapremiären mot Västerås SK på Friends och är vana vid stora bortaföljen. Nu blir det andra förutsättningar.

– Vi fokuserar ju på att spela, men det blir ju något helt annat än här. Det blir tråkigare att spela, men det görs för något större. Det är supportrarnas grej, säger Axel Björnström. 

Du förstår att de gör det? 

– Det är kanske en fråga för andra i klubben. Våra supportar är ju vår klubb så det är väl mitt svar. 

Sotirios Papagiannopoulos är inte helt insatt i frågan. 

– Jag vet inte riktigt vad som har hänt och varför, men någon bra anledning har de väl. Det är oerhört tråkigt såklart (om det inte kommer några fans), men det är deras beslut, säger han.

AIK vann premiären mot Västerås med 1-0 och BP körde över Gais med 4-0 på bortaplan. 

– Jag såg ingenting av matchen, men BP har sett bra ut i cupen. De är väldigt spelskickliga så då får vi verkligen jobba med försvarsspelet så att vi inte låter dem ha för mycket boll, säger Björnström.

Följ ämnen i artikeln