Ny förlust för Blåvitt – krisen allt djupare

Krisen blir allt djupare för IFK Göteborg efter en rivalförlust mot Elfsborg.

Efter matchen var både Marcus Berg och Mikael Stahre framme och pratade med upprörda supportrar.

– Jag vet inte om det är så konstruktivt, säger Berg.

Följ ämnen i artikeln

Efter den fina säsongsinledningen så har IFK Göteborg nu inte vunnit i allsvenskan sedan den 20 april. I rivalmötet mot Elfsborg blev krisen än djupare när det blev en ny förlust.

Elfsborg fick en drömstart när Per Frick lyckades trycka in 1–0 efter en stökig situation efter bara nio minuters spel.

Marcus Berg kvitterade sedan med ett vackert avslut, men strax innan paus återtog Elfsborg ledningen. Johan Larsson avlossade ett skott utanför straffområdet, bollen styrde via Per Frick eller en Göteborgsförsvarare in i mål.

– Den är på väg mot mål så den ska jag ha, 100 procent, säger Larsson.

Krismöte med fansen

Och värre skulle det bli för Blåvitt när vänsterbacken Oliver Zandén satte 3–1 vilket också blev matchens sista mål.

Göteborg har nu sex raka matcher utan vinst och är kvar på elfteplats i tabellen.

Efter förlusten var både Marcus Berg och Mikael Stahre framme och pratade med upprörda supportrar.

– Det är väl mitt ansvar som kapten kanske. Annars tycker jag inte om det. Men gå dit och lyssna så de får ur sig lite. Det är mycket känslor efter en förlust. Jag är sjukt besviken. Man får gå dit och lyssna, det är mycket känslor som behöver komma ut. Vi ska göra det tillsammans med fansen, vi måste höja oss och ta trepoängare, säger Marcus Berg.

– Jag förstår fansen, IFK Göteborg är en storklubb och vi ska vinna matcher och det har vi inte gjort på ett tag nu så jag förstår att de är frustrerade, säger Carl Johansson.

Mikael Stahre möttes först av burop när han närmade sig läktaren, men fick sen applåder när han pratat med fansen en stund.

– Det är stor frustration hos dem. Ett stort hjärta, ett stort engagemang. De vill att Blåvitt ska vinna fotbollsmatcher, så där har vi en samsyn. Jag svarade på de frågorna som jag hörde. Vi är fullt medvetna om att vi inte är tillräckligt bra, det finns inget annat än att köra på.

Marcus Berg såg framåt, med en match kvar inför uppehållet. Hemma mot GIF Sundsvall om en vecka.

– Det är ett tufft läge nu, nu har vi en match kvar och där måste vi ha en trea. Sen får vi gå igenom lite saker under uppehållet och försöka ta det framåt. VI måste vinna matcherna, det är det som det handlar om.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.