Sinnessjuka summorna – detta tjänar Lionel Messi om året

Den svenska medellönen är 36 100 kronor.

Det tjänar Lionel Messi förmodligen på mindre än en timme.

L’Equipe har avslöjat argentinarens nya monsterlön i Paris Saint-Germain.

Det finns en gammal skröna om att Bill Gates ett tag tjänade så mycket pengar, att om han skulle tappa en hundradollarsedel på marken skulle han tjäna mer på att inte plocka upp den.

Riktigt där är inte Lionel Messi – men nära på. LeEquipe avslöjade under lördagen Messis galna lön i Paris Saint-Germain.

Messi tillsammans med PSG:s ägare Nasser Al-Khelaifi.
Messi tillsammans med PSG:s ägare Nasser Al-Khelaifi.

Inte bäst betald

Treårskontraktet Messi skrev på i början av augusti innehåller en rejäl löneökning för argentinaren. Enligt L’Equipes uppgifter tjänar han 300 miljoner kronor under det första kontraktsåret, för att sedan gå upp till 400 miljoner kronor 2023 och 2024.

Detta kommer att ge Messi totalt 1,1 miljarder kronor på in på kontot.

En av anledningarna till att PSG kan betala de astronomiska summorna är flera nya sponsoravtal som signerats. Bland annat skrev den franska storklubben ett saftigt avtal med kryptovalutaföretaget Crypto.com.

Och kanske kan Messi fira en ny titel nästa år? 2021 var han nämligen inte världens bäst betalda idrottare. Det var den irländska MMA-fightern Connor McGregor. Messi är däremot världens bäst betalde fotbollsspelare.

PSG:s sportchef Leonardo har efter L’Equipes publicering dementerat löneuppgifterna.

– Det är falskt. Det visar en brist på respekt och vi gillar inte det, säger han till Marca.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.