Alexander Milosevic: ”Jag gillar hans psykbryt”

Sebastian Eriksson utgick skadad senast mot Halmstad.
Sebastian Eriksson utgick skadad senast mot Halmstad.

Sebastian Eriksson missar resten av säsongen.

Han kommer saknas av Alexander Milosevic i kvällens rivalmöte.

– Jag gillar att möta Sebastian. Hans psykbryt är lite charmen. Jag hoppas att han kommer tillbaka och blir jävligt stark, säger AIK-backen.

Det är inte riktigt samma sak utan Sebastian Eriksson. 32-åringen spelar inte sällan huvudrollen innan, under och efter rivalmötena mellan IFK Göteborg och AIK. Vare sig det handlar om ett hetsigt citat, en köttig tackling eller en fin fotbollsaktion.

Inte den här gången.

Bli frisk – men vinn inga matcher

Sebastian Eriksson drog av hälsenan i senaste matchen mot Halmstad och missar resten av säsongen. Alexander Milosevic – Erikssons motsvarighet i AIK – tycker det är trist att trätobrodern inte kan spela.

– Jag såg ett klipp hur han skadade sig. Tråkigt... Jag gillar ju att möta honom på planen. Hans psykbryt är lite av charmen. Jag hoppas verkligen att han kan komma tillbaka igen. Visst, det är en rivalspelare men när det kommer till den här typen av skador så tänker man på personen. Jag hoppas att han kommer tillbaka och blir jävligt stark, säger Milosevic och fortsätter:

– Han ska bli frisk och spela för IFK Göteborg, men jag hoppas inte att han får vinna några matcher.

”Vi får inte halka två gånger”

Matchen då?

Tränare Bartosz Grzelak har ett krav. AIK får inte upprepa plattmatchen mot Mjällby.

– Vi halkade till i den matchen. Vi får inte halka två gånger. Det här är en stormatch. Jag hoppas att vår insats mot Mjällby var ett undantag. Det finns inget som talar för att vi gör en sådan insats till.

Mycket tyder på en fysiskt tuff fajt på Friends Arenas ojämna gräsplan.

– Skulle matchen hamna där så har vi nog karaktärer i laget som gillar det... Men om vi ska få en högre sannolikhet att vinna matchen så ska vi försöka spela loss bollen och igenom IFK Göteborg. Men blir det en fajtingmatch så har vi spelare som älskar det också...

Hyllar Marcus Berg: ”Klass”

Längst bak ställs Milosevic mot en formtoppad Marcus Berg. Veteranen har fem mål på åtta matcher sedan han anslöt till IFK Göteborg och är en av få blåvita som hållit en hög, jämn nivå.

– Jag har sett några av målen. Jag säger som jag alltid har sagt: Marcus Berg är en klassforward och en jättebra kille. Det sa jag alltid när folk frågade varför han spelade i landslaget. Jag har ju spelat med honom där. Kritiken mot honom var felaktig för jag såg vilket stort jobb han lade ner. Berg har i typ alla klubbar han varit i bevisat sig som en duktig spelare.

Alexander Milosevic.
Alexander Milosevic.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.