MFF nollade ÖFK – upp i serieledning

Adi Nalic jublar tillsammans med Jo Inge Berget och Veljko Birmancevic.
Adi Nalic jublar tillsammans med Jo Inge Berget och Veljko Birmancevic.

Ett sent mål i första – och två tidiga i andra.

Sedan hade Malmö FF dödat mötet med Östersund.

– Första 45 kom vi inte alls in i det, säger Adi Nalic till Discovery.

Botten mot toppen stod på schemat när Malmö FF gästade Östersund på lördagen. MFF hade det mesta av bollinnehavet, utan att skapa någon riktigt, riktigt farlig målchans.

Åtminstone inledningsvis.

ÖFK då? Hemmalaget hade flera bra omställningar, utan att hota Johan Dahlin i MFF-målet på allvar.

Med ett fåtal minuter kvar av första hittade Anders Christiansen in till Veljko Birmancevic som fälldes i straffområdet. Antonio Colak tog hand om straffen och det var 1–0 MFF.

– Tuff match, Östersund spelar ganska bra och försöker med kontringar, säger Colak till Discovery i paus.

Om det tog lång tid för MFF att näta i första var det raka motsatsen i andra.

Fortfarande långt efter i tabellen

Adi Nalic gjorde 2–0 i den 53:e minuten efter ett vackert anfall – därefter utökade Christiansen ledningen några minuter senare, från nära håll, framspelad av Sören Rieks.

– Jo Inge, som har hittat mig så många gånger förut gör det igen, jag löper in mellan dem och trycker dit den, säger Nalic, inbytt i paus, till Discovery.

– Första 45 kom vi inte alls in i det. I andra tycker jag vi steppar upp det, får fart på bollen och gör det vi ska göra. Det resulterar i två mål också, en bra andra halvlek.

MFF hade full kontroll på matchen i andra halvlek, höll nollan och vann med 3–0.

– Ett Champions League-lag mot sistaplatsen i allsvenskan, det ser man, i alla fall i andra halvlek. Det blir för tungt i andra, säger ÖFK:s Eirik Haugan.

Med sju omgångar kvar toppar MFF tabellen med 44 poäng, Djurgården och AIK står på samma antal pinnar, men har en match mindre spelad.

ÖFK är sist i tabellen och har nio poäng upp till kval.

– Det är långa avstånd, det blir jävligt tufft, men vi får bara behålla tron, men det ser jävligt mörkt ut, säger Haugan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.