Häcken kan straffas av förbundet

Publicerad 2022-05-27

BK Häcken var rasande på domarna efter cupförlusten mot FC Rosengård.

Nu kan klubben straffas av förbundet.

– Domarteamet är besvikna i hur de blir bemötta och att man tar heder och ära av dom, säger SvFF:s säkerhetsansvarige, Martin Fredman till SVT Sport.

Följ ämnen i artikeln

FC Rosengård vann på torsdagen svenska cupen efter ett omdiskuterat mål.

BK Häcken-spelarna menade att bollen aldrig var över mållinjen på Rosengårds 2–1-mål, men domaren Sara Persson godkände målet.

Och efter matchen rasade Häcken mot domartrion.

– Det är på en sån skrattretande nivå så jag vet inte vad jag ska säga. Det här håller inte, sa Rytting Kaneryd.

– Jag hoppas att hon aldrig mer dömer, sa Robert Vilahamn.

Efter matchen skrevs både domarrapport och matchdelegatrapport. BK Häcken nu straffas för sina uttalande skriver SVT Sport.

– Det blir fotbollens och idrottens regelverk som får avgöra vad och vem som har eventuella efterräkningar, säger SvFF:s säkerhetsansvarige, Martin Fredman. som berättar att domarteamet är besvikna efter kritiken.

– De är besvikna i hur de blir bemötta och att man tar heder och ära av dom. Sedan upplever de själva när de är i omklädningsrummet att de bankar på dörren och upprepande kräver att få komma in. Vem som gör det får framgå av rapporten, säger han vidare.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.