Champions League fotboll (herrar)

68 greps under kaoset vid CL-finalen

Av: 

TT

Josip Ladan

FOTBOLL

174 personer rapporteras ha skadats och 68 gripits vid kaoset utanför Stade de France i Paris under Champions League-finalen.

Mitt i kaoset fanns även Liverpool-mittbacken Joel Matips bror Marvin och hans gravida fru som fick ta skydd från polisens tårgas på en restaurang.

– Att använda tårgas på områden där det finns barn och oskyldiga supportrar.. det är farligt, säger Marvin Matip till Sky Sports.

Parispolisen använde bland annat tårgas för att skingra folkmassorna i tumultet som bröt ut i samband med Champions League-finalen på Stade de France på lördagskvällen.

Enligt tidningen Le Parisien frihetsberövades 68 personer av polisen varav 39 sattes i förvar. Tidningen skriver vidare att 174 fotbollssupportar skadades lindrigt.

Real Madrid vann Champions League-finalen mot Liverpool med 1–0. Men matchen kom i gång nästan 40 minuter försent på grund av oroligheter utanför arenan.

Säkerhetsstängsel vältes på flera ställen vid stadion då supportrar tryckte på för att komma fram till säkerhetskontrollerna.

Enligt Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin och Uefa orsakades kaoset av personer som hade ogiltiga biljetter.

– Det var enorma köer, det har jag aldrig sett när jag har kommit till Stade de France under mer än tjugo år, säger en besökare till Le Parisien.

Flera personer klättrade också över staketen runt stadion och rusade mot ingången.

Liverpoolstjärnans bror fick fly från tårgas

MItt i kaoset fanns Liverpool-mittbacken Joel Matips bror Marvin och hans gravida fru, som enligt Sky Sports-reportern Florian Plettenberg fick skydda sig från tårgasen på en restaurang.

– Det är ovärdigt en Champions League-final! Att använda tårgas på områden där det finns barn och oskyldiga supportrar.. det är farligt, säger han.

Liverpool har efter finalen publicerat ett uttalande på sin hemsida.

”Vi är extremt besvikna över problemen som uppstod vid entrén och den uteblivna säkerhet som Liverpools supportrar mötte. Det här är den största matchen i Europa och supportrar ska inte behöva uppleva sådana scener”, skriver man.

Även Uefa har uttalat sig och anser att situationen var olycklig.

”När antalet människor blev fler och fler skingrade polisen dem med tårgas och tvingade dem bort från stadion. Uefa känner sympati med de som drabbats av det här och kommer undersöka de här händelserna skyndsamt tillsammans med fransk polis och andra myndigheter.

Arrangörerna kritiseras för hur oroligheterna hanterades och händelserna lämnar inte bara en bitter eftersmak utan väcker också oro inför rugby-VM i Frankrike nästa år och inte minst sommar-OS 2024 i Paris då Stade de France är huvudarena.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Parispolisen använde bland annat tårgas under det tumult som uppstod utanför Stade de France under Champions League-finalen.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Champions League fotboll (herrar)

LÄS VIDARE

Frändén: Hade inget med tur att att göra

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

Liverpool FC

Real Madrid CF