Österrike-Danmark uppskjuten efter strömavbrott

Nations League-mötet mellan Österrike och Danmark blev 90 minuter försenat efter ett strömavbrott. 

Men när klockan tickade över midnatt kunde gästerna fira en andra bortaseger i den tuffa gruppen. 

Sen hjälte blev Jens Stryger Larsen med ett vackert distansskott. 

Både Österrike och Danmark imponerade stort när de vann sina öppningsmatcher i Nations League mot Kroatien respektive Frankrike. 

Men de som väntade på att få se lagen mötas på Ernst Happel-stadion i kväll fick vänta länge. Ett större strömavbrott i Wiens andra distrikt försenade matchen i 90 minuter.

Publiken var så klart otålig men fyllde väntan med allsång till Neil Diamonds Sweet Caroline och ”ljusvågen” med mobiltelefoner till Strauss Radetzkys marsch. 

Vid 21.30 återkom strömmen och vid 22.15 kom så matchen äntligen igång. 

Schmeichel med tavla

Och det var Danmark som satte sig i förarsätet med mål av Pierre-Emile Höjbjerg i 28:e minuten. 

Danmark och framför allt Kasper Schemichel bjöd dock in Östrrike i matchen när de gav bort bollen i eget straffområde och Xaver Schlager kunde kvittera med 25 minuter kvar.

Därefter hade båda lagen skott i virket och Österrike låg på för ett ledningsmål. Men i stället gjorde Danmark som mot Frankrike och avgjorde matchen sent. Jens Stryger Larsen böjde in ett fint högerskott i bortre som ger Danmark ett guldläge i gruppen där man står på sex poäng, tre poäng före just Österrike och ytterligare fem före Kroatien och Frankrike. 

Christian Eriksen och Andreas Cornelius jublar i matchen mot Frankrike.
Christian Eriksen och Andreas Cornelius jublar i matchen mot Frankrike.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln