”Ett framgångsexempel för andra ungdomar”

Hugo Larsson,17, gjorde allsvensk debut från start mot AIK. Efteråt hyllades han av sportchefen Andreas Georgsson.

– Han är ett bra framgångsexempel för oss att använda mot andra ungdomsspelare, säger sportchefen Andreas Georgsson.

Följ ämnen i artikeln

Hugo Larsson skrev på ett A-lagskontrakt med Malmö FF i mars 2022. Nu har han fått göra sin debut från start. I matchen mot AIK, som Malmö FF förlorade med 2–0, spelade han från start på mittfältet. Efteråt hyllades han av sportchefen Andreas Georgsson som ett av väldigt få glädjeämnen från förlusten på Friends.

– Det är fint att han får göra debut från start. En fin erfarenhet för resten av livet. Att han klarar av att hålla kvalitet och anspänning på en bra nivå. En positiv grej från en tråkig match, säger sportchefen Andreas Georgsson.

”Den har varit häftig”

Hur ser du annars på hans utveckling i Malmö?

– Den har varit häftig. Han har tagit kliv sent och varit en late bloomer och tagit stor steg. Från 16–17 och sedan från U17-U19. Det är väldigt bra karaktär. Han har haft tålamod hela tiden och inte stressat iväg. Inte haft bråttom med att han ska komma vidare hela tiden. Sedan har vi hela tiden vetat om att det har funnits oerhört mycket talang i honom.

Georgsson menar att Larsson är en förebild för andra unga spelare som inte alltid varit bäst i sin åldersgrupp.

– Sen när han fått sin fysiska utveckling och sin utveckling självförtroendemässigt har det gått sjukt fort. Han är ett bra framgångsexempel för oss att använda mot andra ungdomsspelare som tycker det går trögt och att andra går före dem.

– Då är det bra för oss att kunna visa på det Hugo har gjort. Han har fortsatt och jobba och inte stressat. Då kommer också resultaten till slut.

Larsson är också på väg att skriva ett nytt kontrakt med Malmö FF.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.