”Måste bestämma mig om sju dagar”

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP
FOTBOLL

Värvad för 740 miljoner kronor.

Men James Rodríguez lyckas inte ta en plats i Real Madrid – och nu överväger han att lämna.

– Jag har flera anbud och har nu sju dagar på mig att fundera, säger han.

Real Madrids segertåg rullar vidare.

På söndagsförmiddagen, svensk tid, tog Zinedine Zidanes mannar hem sin andra titel i klubblags-VM efter en övertidsseger mot japanska skrällgänget Kashima Antlers.

Allt frid och fröjd?

Nja, inte för alla.

”Blir lite ledsen”

James Rodríguez lämnades återigen utanför startelvan och spelaren som kostade 740 miljoner kronor att värva sommaren 2014 börjar nu tröttna på sin uteblivna speltid.

Efter matchen öppnar han upp sig och bekräftar att han överväger att lämna.

– Jag kan inte slå fast att jag kommer stanna här. Jag har flera anbud och nu har jag sju dagar på mig att fundera igenom dem. Jag trivs i Madrid, men jag måste också få speltid. Jag blir lite ledsen när jag inte får spela en enda minut i en sådan här final, men självklart gläds jag också åt laget, säger colombianen enligt internationella medier.

”Inte alltid som man tänkt...”

Efter genombrottet i VM 2014 kunde han välja och vraka bland i stort sett samtliga europeiska storklubbar. Han tackade nej till både Juventus och Manchester United för att han länge hade drömt om att spela för ”Los Blancos”.

– Jag vill fortfarande spela i Real Madrid men det blir inte alltid som man tänkt. Jag måste få speltid och därför har jag nu ett beslut att fatta, säger James Rodríguez.

ARTIKELN HANDLAR OM