”Hade gjort 30 – om jag inte varit bakis...”

Gjorde 21 mål – gratulerades av ÖSK-stjärnan

Foto: Instagram
Sebastian Nygårds fick hoppa in i U-laget.
FOTBOLL

Sebastian Nygårds hoppade in i division 6 och gjorde 21 mål (!) i IFK Eskilstunas 28–3-seger mot Östermalm.

Men var ändå inte helt nöjd efteråt.

– Hade jag inte varit bakis hade jag gjort 30 mål, säger Nygårds.

Det är inte ofta division 6-fotboll i Sverige skapar rubriker i media.

Men Sebastian Nygårds, 25, såg till att göra det när IFK Eskilstunas U-lag mötte Östermalm i Sörmlandssexan.

Anfallaren, som till vardags tillhör klubbens A-lag, fick rycka in i två av de avslutande omgångarna på grund av spelarbrist.

Resultatet?

Tre mål i mötet med Al-Salam.

Och ytterligare 21 mål (!) i söndagens 28–3-seger mot Östermalm.

– När jag hör det i efterhand, 21 mål, det låter helt sjukt... Jag tappade på riktigt räkningen efter tio mål. Det var först efter matchen när domaren sa att jag gjorde 21 mål som jag förstod det, säger Nygårds till Sportbladet och fortsätter:

– Det var till och med så att min polare Filip Rogic (allsvensk spelare i Örebro SK) ringde mig direkt efter matchen och frågade om de drev med honom. Sen sa han att jag kommer vara morgondagens stjärna i tidningen, men det tvivlade jag på. Men det verkar som att han fick rätt som vanligt.

”Hade gjort 30 om jag inte varit bakis”

Med de totalt 24 målen på två matcher placerade Nygårds sig som tvåa i skytteligan i division 6 – endast ett mål bakom skytteligavinnaren.

– Vi skämtade lite om det innan matchen att jag skulle göra tio mål. Men redan efter första halvlek hade jag gjort sju så då sa vi att vi bara skulle fortsätta. Det var en rätt konstig känsla att göra 21 mål, det var ju nästan mål i varenda anfall.

Hur reagerade motståndarna?

– Haha, de bytte målvakt till slut och den nye målvakten gav mig en high five och sa typ: ”Nu är det slut på dina mål”. Men jag gjorde 14 på honom så jag vet inte, till slut tyckte man nästan lite synd om dem.

Men trots de 21 målen var anfallaren inte helt nöjd med insatsen.

– Jag var ute dagen innan och hade en riktigt bra festkväll. Så jag sa till min tränare efteråt att det var synd att jag var bakfull. Hade jag inte varit bakis hade jag säkert gjort 30 mål, säger Nygårds.

ARTIKELN HANDLAR OM