Samma krav på svensk VM-bas: ”Zlatan hade aldrig några åsikter”

Blågult har gjort klart med boende i Ryssland

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET / 85527
FOTBOLL

AMSTERDAM. Landslaget har klart med boende och VM-bas i Ryssland.

Kraven från spelartruppen är samma, trots att superstjärnan Zlatan Ibrahimovic saknas.

– Han hade aldrig synpunkter på boendet, säger landslagschefen Lasse Richt.

0–2-förlusten mot Holland under tisdagskvällen gjorde att Sverige säkrade andraplatsen i grupp A och en plats som en av de åtta bästa grupptvåorna i playoff om fyra VM-platser i Ryssland nästa sommar.

Som Sportbladet tidigare berättat har det svenska landslaget redan gjort klart med boende och bas i Ryssland, om Blågult tar sig till VM nästa sommar.

Vill inte avslöja VM-basen

Vid ett välbesökt pressmöte på spelarhotellet i Amsterdam under onsdagsförmiddagen förklarade landslagschefen Lasse Richt:

– Det är ganska klarlagt var vi ska bo. Där är vi trygga. Men var det är, det tar vi efter playoff:et, om vi är i VM, säger Richt. Vi har varit där flera gånger, det gör vi ganska tidigt.

I februari i år berättade Sportbladet om hur stora delar av landslagsledningen rest runt i Ryssland i början av året i jakt på lämplig VM-bas.

– Vi har sett tillräckligt bra boendealternativ. Ställen där vi tror vi kan trivas, om vi tar oss till VM, hotell som lyssnar på våra önskemål, med korta avstånd till träningsanläggningarna och så vidare, sa Janne Andersson då.

Nu har Sverige bestämt sig och gjort klart med en plats där man lägger sig under mästerskapet.

”Bra resultat, bra boende”

Vid EM i Ukraina 2012 bodde Sverige, något ödsligt, ett par mil söder om Kiev. Vid EM i Frankrike förra sommaren fanns basen i blåsiga Pornichet, långt ute vid den nordvästra Atlantkusten.

– Vädret var inte det bästa i Pornichet. Åsikten om hur boendet varit har med resultaten att göra. Hade vi vunnit första matchen hade det varit det bästa stället vi haft, säger huvudansvarige Lasse Richt.

Har den här landslagsgruppen samma önskemål som de tidigare?

– Ja, det har dom. 

Det har inte ändrats för att vissa har slutat?

– Haha, nej, inte alls. Och han (Zlatan Ibrahimovic) hade inga synpunkter på boende på det sättet. Aldrig, säger Lasse Richt.

Ligger boendet ni valt off eller nära någon av spelorterna?

– Ja, säger Richt med ett leende, och lägger sedan till:

– Vi vill ha nära till matcherna, men vi kommer flyga ändå. Om vi flyger en eller två timmar har inte så stor betydelse.

ARTIKELN HANDLAR OM