”Indikationen att han gärna vill åka med oss”

Kan välja bort Sverige – nu uttagen i landslaget

Av: Filip Durefelt, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Janne Andersson har tagit ut sin trupp till januariturnén.

Ett av namnen är Sotirios Papagiannopoulos som efter kontakt med det grekiska förbundet nu kan välja Sverige.

– Just nu är jag kallad till ett läger med det svenska landslaget och jag åker dit för att visa upp mig. Sen finns det inget annat att tänka på, inga andra landslag just nu, säger Papagiannopoulos till Sportbladet.

Foto: TOBIAS NYK NEN / BILDBYRÅN

Janne Andersson presenterade på tisdagen sin trupp till januariturnén i Abu Dhabi 2-12 januari. Sverige ska möta Estland och Danmark under turnén och nu hoppas Andersson bara att alla spelare fortfarande tillhör sina nordiska klubbar när laget ska lyfta från Sverige.

– Det finns några frågetecken kring spelare som det spekuleras kring men just i dag bedömer vi att de här är uttagningsbara, säger Andersson.

”Vill gärna åka med oss”

Förbundskaptenen hade dock inte talat med någon av spelarna innan tisdagens presentation. Däremot har Andersson och assisterande förbundskapten Peter Wettergren hört sig för med klubbarna för att se vilka spelare som kan tänkas vara aktuella i januari.

En som inte bara kan byta klubb utan även landslag innan turnén är Östersunds Sotirios Papagiannopoulos. 27-åringen har varit i kontakt med det grekiska förbundet men ska enligt Anderssons uppgifter föredra Sverige.

– Jag har undersökt om han vill vara med och fått det bekräftat. Indikationen jag fått är att han väldigt gärna vill åka med oss.

Vill inte ge svar

När Sportbladet når Papagiannopoulos, på plats i Berlin inför ÖFK:s avslutande gruppspelsmatch i Europa League mot Hertha Berlin på torsdag, så gläds han över uttagningen.

– Jag blev otroligt glad. Att mitt namn nämns i de här diskussionerna och att jag får vara med i den här truppen. Det är klart att man hade hoppats på en plats på förhand.

Papagiannopoulos vill inte ge något svar om vilket landslag han kan komma att välja i framtiden. Då januariturnén inte innehåller några träningsmatcher har han möjlighet att välja Grekland även om han får speltid i Abu Dhabi.

– Just nu är jag kallad till ett läger med det svenska landslaget och det är en stor ära att få representera landslaget. Jag åker dit för att visa upp mig och lära känna spelare och ledare.

– Sen finns det inget annat att tänka på, inga andra landslag just nu. Det är bara positivt.

Du var i kontakt med det grekiska förbundet nyligen?

– Ja vi hade några diskussioner för en månad sedan ungefär. Men det var bara snack om hur allt gått på sistone och hur jag ser på allt.

”Är kraftigt etablerad”

Truppen till januariturnén kryllar av allsvenska namn trots att landslaget den här gången inte fått nej av några danska eller norska klubbar. Däremot har Andersson själv valt att nobba till exempel FC Köpenhamns målvakt Robin Olsen.

– Robin är kraftigt etablerad i landslaget och vi vill se andra spelare i första hand.

Nu ska förbundsledningen ringa runt till spelarna och även uppmana de uttagna att sköta träningen under december månad för att undvika en onödig skaderisk när turnén drar igång.

Publicerad: