Drömmen om nya Camp Nou: Arena i havet

Här, i havet utanför Barcelona vill arkitekten Emili Vidal bygga. Illustration: Emili vidal
FOTBOLL

Här är bilden på superarenan som kan bli Zlatans nya hem.

På en ö ute i havet är det tänkt att jättearenan ska ligga, 150 000 åskådare ska kunna se på när Zlatan och de andra i Barcelona spelar.

Ritningarna på den nya arenan är storslagna. Där Barcelonas berömda gågata Ramblan slutar är det tänkt att en ö ska byggas 20 meter ut i vattnet. Arenan ska ha plats för 150 000 åskådare, 50 000 fler än gamla Camp Nou.

Och publiken ska kunna ta sig till ön på flera sätt än att promenera. Både en flygplats för helikoptrar och en hamn för småbåtar är planerade.

Kostar elva miljarder

Arenan är tänkt att byggas i flera nivåer. Vanligtvis ska arenan ta 90 000 åskådare men när det krävs ska det gå att utöka med en nivå där 60 000 personer ska kunna sitta.

Men det blir inte billigt att få igenom projektet. Enligt arkitekten Emili Vidal skulle det kosta drygt 11 miljarder kronor. Men han räknar också med att klubben skulle kunna få in nästan sju miljarder kronor på att göra sig av med Camp Nou och området runt omkring.

Sågar renovering

Vidal sågar också förslaget på att renovera och bygga ut Camp Nou. Det skulle inte lösa problemen som finns med kommunikationer och för få platser.

– Det är nödvändigt att överväga andra förslag som är bättre för stan, säger Vidal till lavanguardia.es.

Vidal hoppas att Barcelonas invånare ska tycka att det här är ett bra förslag. Om drömmen slår in kan Zlatan snart spela fotboll på en konstgjord ö.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga