Lasse Nilsson till Vitesse

FOTBOLL

Kan få debutera på tisdag: Är här för att göra mål

Redan på tisdag kan Lasse Nilsson göra debut för sin nya klubb Vitesse Arnhem.

Då ställs han mot svensklaget Heerenveen, där han själv tidigare har spelat.

- Jag är här för att göra mål och jag tror att jag spelar från start. Det ska bli jävligt kul, säger Nilsson till Sportbladet.se.

Lasse Nilsson.

Tillsammans med sin rådgivare, advokaten Carl Fhager, var Lasse Nilsson i går på plats i holländska Arnhem för läkarundersökning och kontraktsskrivning.

- Allt är klart nu och det känns riktigt bra även om det inte är helt optimalt. Jag hade hellre velat ha en permanent lösning, men nu blev det ett låneavtal fram till 30 juni med en vettig optionsdel.

Lasse Nilsson har 2,5 år kvar på kontraktet med franska St Etienne. I höstas var han utlånad till Elfsborg.

Var det aldrig aktuellt att stanna kvar i Borås?

- Nej, det hade varit idiotiskt rent ekonomiskt med tanke på skattesituationen. Det hade blivit extremt dyrt för Elfsborg.

Hur är formen?

- Även om jag inte har spelat någon tävlingsmatch sedan allsvenskan slutade har jag hållit igång väldigt bra. Rent fysiskt känns det kanon men det är ju en helt annan sak att spela match. Jag får gå på glöd och motivation på tisdag.

Då ställs Lasse Nilsson mot sina gamla lagkamrater i Heerenveen där Patrik Ingelsten och Viktor Elm numera spelar.

- Det blir en tuff match men det ska bli jävligt roligt. Vitesse har problem med målskyttet och det är därför de har värvat mig. Jag tror att jag spelar från start, säger Nilsson.