Fotboll

Asien tänker ta över fotbollskartan

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

Tv-rättigheter såldes för 7 miljarder kronor

SINGAPORE. Asien satsar för att gå om Europa på fotbollskartan.

I natt betalade rättighetsbolaget World Sport Group nära sju miljarder kronor för tv-rättigheterna till asiatisk fotboll.

– Det är ekonomiskt givet att Asiens Champions League snart kommer att vara större än Europas motsvarighet, säger företagets vd Seamus O’Brien.

Uefa Champions League omsätter i dag enorma summor, men enligt Singaporebaserade World Sport Group är det bara en tidsfråga innan turneringen för Asiens mästarlag är ännu större.

– Att Asien håller på att gå om är en realitet som resten av världen nu börjar inse. När ekonomin blir ännu bättre kommer snart de allra bästa spelarna att vara här, säger Seamus O’Brien.

Det fick hans företag att 13-dubbla den summa som det tidigare tv-avtalet inbringade. För att få rättigheterna till bland annat Asiens Champions League och VM-kvalmatcher mellan åren 2013 och 2020 betalar företaget en miljard dollar till det asiatiska fotbollsförbundet.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!