Bayern vill värva Marcus Berg

FOTBOLL

Svenske scouten: ”Vi tycker att han är intressant”

Foto: Foto: MAGNUS WENNMAN
KONKURRENTER? TONI OCH KLOSE... Bayern Münchens nya tränare Louis van Gaal gillar Marcus Berg. Men konkurrensen i Bayern är stenhård. Laget har redan anfallarna Luca Toni, Miroslav Klose, Mario Gómez och Ivica Olic.

Om Marcus Berg är beredd att kämpa för en plats i en av Europas anrikaste klubbar finns chansen.

Enligt uppgifter till Sportbladet vill nytillträdde Bayern München- tränaren Louis van Gaal värva svensken från Groningen.

Bayern München var en av många klubbar som bevakade U21-EM på plats i Sverige.

Den tyska storklubben hade koll på Marcus Berg sedan tidigare och intresset minskade inte efter 22-åringens sju mål.

– Det är inget att hymla om, vi snackade om Marcus redan för två år sedan, säger svenske scouten Björn Andersson till Sportbladet.

Seriös kandidat

Bayern München värvade nyligen tränaren Louis van Gaal från holländska AZ Alkmaar. Enligt uppgifter inifrån Groningen har Bayern dykt upp som en seriös kandidat senaste dagarna och enligt Sportbladets källor är det framför allt van Gaal som vill ha honom.

– Vi tycker att han är intressant. Han gör mål, det är en bra kvalitet. Marcus är en spelare som vi följt och följer, säger Björn Andersson.

Det är dock långt ifrån säkert att affären blir av. För även om ekonomiskt starka Bayern München säkerligen har råd att betala den prislapp Groningen begär, i storleksordningen 100 miljoner kronor, vore det en stor chansning från Marcus Bergs sida.

Han skulle inte bara konkurrera med Luca Toni och Miroslav Klose, Bayern har dessutom nyligen värvat tyske landslagsforwarden Mario Gómez samt kroatiske diton Ivica Olic.

– Det måste man ta med i beräkningarna, Marcus skulle inte bli garanterad en plats i startelvan vilket han kan bli i andra klubbar, säger Björn Andersson som menar att Berg skulle få det tufft i konkurrensen.

– Men en kille som gör mål är alltid intressant för oss. Vi har flera gånger pratat om att det vore spännande att få hit en skandinavisk spelare, berättar Andersson.

”Mängder av rykten”

Ryktena runt Marcus Berg är många och förutom Bayern München nämns klubbar som Ajax, Everton och Benfica.

En talesperson för Groningen säger till Sportbladet.

– Förutom AZ Alkmaar finns inga konkreta bud på Berg. Det är bara mängder av rykten och telefonsamtal. Som läget är just nu ser han ut att han bli kvar i Groningen.

Sportbladet har sökt Marcus Berg och hans agent Sören Lerby för en kommentar men utan framgång.