Djurgården chockade Linköping med sen kvittering

avJacob Larsson

FOTBOLL

Linköping hade matchen och segern i ett järngrepp.

Då nickade Ingibjörg Sigurdardottir in 1–1 från ingenstans och Djurgården fick med sig en poäng hem till Stockholm.

– Det är dags att vi får med oss de små marginalerna och att vi börjar ta med oss alla tre poäng i de kommande matcherna, säger Johanna Rasmussen, tillbaka efter knäskada, till Corren efter matchen.

Linköping inledde matchen i ett rasande tempo och skapade flera farliga målchanser. Natasha Dowie hade bland annat två (!) stolpträffar i den första halvleken, men trots superchanserna uteblev målen.

Först i den 60:e minuten kom utdelningen. Och det var nämnde Dowie som höll sig framme på ett inspel från comebackande Johanna Rasmussen och stötte in ledningsmålet. Målet var anfallarens tredje på tre matcher.

Chockartad kvittering

Därefter hade de regerande svenska mästarna flera fina chanser att döda matchen, men man hade svårt med effektiviteten.

På stopptid stack i stället Djurgården upp i ett sällsynt anfall i den andra halvleken och på ett inlägg från vänster kunde isländskan Ingibjörg Sigurdardottir hitta rätt med pannan.

Målet betydde 1–1 och kom som en chock för Linköping, som under stora delar dominerat matchen.

Poängtapp på stopptid för andra hemmamatchen i rad

Det var dessutom den andra hemmamatchen i rad som östgötarna tappar poäng på tilläggstid – senast mot Piteå satte gästernas Cecilia Edlund 2–1 i den 93:e minuten.

– Vi måste fortsätta kämpa på, jag tycker att vi hittar varandra jättebra och vi spelar en bra offensiv fotboll. Det är dags att vi får med oss de små marginalerna och att vi börjar ta med oss alla tre poäng i de kommande matcherna, säger Johanna Rasmussen till Corren efter matchen.

Rasmussen var glad över att vara tillbaka på planen igen efter sin knäskada.

– Att få göra sin första start igen, när man varit borta så länge, var jättekul och något jag är mycket glad och stolt för. Det känns lite som att jag äntligen kommit i mål, säger hon.

Poängen innebär oförändrat tabelläge för båda gängen – LFC är kvar på sjätte plats medan Djurgården ligger sjua.

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.
Laddar Matchöversikt
Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53