Svenska spelarna jämförs med Ikea

avRobert Rosén

FOTBOLL

Temperaturen stiger inför kvartsfinalen mellan Sverige-England.

I brittiska The Sun liknas svenska spelare med varor från Ikea.

”Väldigt flexibel, men inte alltför lysande”, skriver de om Emil Forsberg.

På lördag är det dags för den svenska VM-kvartsfinalen. Ännu en mästerskapsdrabbning med England väntar.

Inför kvartsfinalmötet stiger nu tempen hos den brittiska tabloiden The Sun. På torsdagen har de nämligen roat sig med att jämföra de svenska spelarna med Ikea-möbler.

Jämför sex spelare med varor

”Om du tycker att Englands kommande motståndare alla låter som hushållsnamn finns det ett bra skäl – det är för att många i det svenska laget låter som varor från Ikea”, skriver The Sun in de påbörjar sina jämförelser.

Sex svenska spelare – Mikael Lustig, Kristoffer Nordfeldt, Emil Forsberg, Gustav Svensson, Filip Helander och Victor Nilsson Lindelöf – jämförs i tabloiden med varor från Ikea-katalogen.

Foto: Peter Wixtröm

De flesta svenska spelarna får beskrivningar i positiva ordalag. Victor Nilsson Lindlöf jämförs exempelvis med parasollet Lindoja till beskrivningen ”Ger ett pålitligt och säkert skydd när det hettar till” medan Filip Helander jämförs med dekorfronten Helande till orden ”Ser vacker ut men har också en bit av stål”.

Hånades i Schweiz

För Emil Forsberg, som jämförs med bordslampan Forsa, är beskrivningen dock inte lika smickrande: ”Väldigt flexibel, men inte alltför lysande”.

Att det svenska laget får utstå jämförelser med möbelföretaget är i sig inget nytt. Inför åttondelsfinalen mot Schweiz besökte schweiziska Blick ett Ikea-varuhus - och dribblade med en boll.

Kvartsfinalen mellan Sverige-England spelas i Samara på lördag.


Sveriges trupp till fotbolls-VM i Ryssland 2018 00:51