Därför bröts matchen

Göteborgsderbyt spelas klart imorgon

avFredrik Jönsson, Michael Wagner

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Göteborgsderbyt i Svenska cupen bröts på grund av pyroteknik.

På matchmötet konstaterades att omfattningen av raketer och Marko Johanssons bristande hörsel var orsaken till att matchen inte återupptogs.

– Alla vill spela vidare. Men vi ville utvärdera alla alternativ som finns och slutligen kom vi fram till att det här var det bästa beslutet, säger matchdelegaten Niklas Bengtsson till C More.

Den andra halvleken inleddes med att IFK Göteborgs supportrar använde pyroteknik på ena kortsidan. Fansen skickade iväg mängder med raketer och en av de gjorde att Gais-målvakten Marko Johansson fick problem med hörseln.

”Mycket svårt beslut”

Domaren Glenn Nyberg avbröt matchen. Sedan hade man ett matchmöte i en timme innan man meddelade att matchen inte återupptas i dag.

– Beslutet tas i ett enhetligt matchmöte där vi har representanter från båda lagen, polisen och domaren. Efter en av de största fyrverkeriinsatserna vi har sett och vi har en målvakt i Gais som inte helt hör allt som sägs längre. Han har fått en smäll ganska nära sitt öra. Matchmötet anser att de sportsliga förutsättningarna inte är okej längre. Vi har diskuterat olika lösningar, byta sida och så vidare. Men man ser ändå inte att de sportsliga förutsättningarna är rätt. Mycket svårt beslut. Tråkigt beslut. Enig matchmötesgrupp. I den här situationen är det domare, myndigheter och arrangör som kan ta beslutet, säger matchdelegaten Niklas Bengtsson till C More.

– Alla vill spela vidare. Spelarna vill spela vidare, publiken vill se fotboll. Vi ville utvärdera alla alternativ som finns och slutligen kom vi fram till att det här var det bästa beslutet.

Spelas klart i morgon

Matchen kommer att spelas klart i morgon.

– Ja. Det stämmer. Den kommer att återupptas, tid kommer att meddelas under kvällen, säger Bengtsson.

Sportbladet: Riskerar IFK Göteborg något straff i allsvenskan för detta?

– Det kan jag inte svara på. Det här är Svenska cupen. Vi får se när vi sammanfattar allt, från föreningarna till polisen. Det är många som ska ge sin syn på vad som har hänt ien rapport.

Det stod 0–0 i matchen när den bröts.

1 av 3
ARTIKELN HANDLAR OM