Mourinho stormade ut: ”Aldrig sett tidigare”

Nobbade vinet – höll presskonferens för en (!) reporter

avMartin Tolén

FOTBOLL

Manchester United åkte ur ligacupen mot Bristol City.

Och efteråt stormade José Mourinho ut från Ashton Gate.

På vägen höll han en presskonferens för en (!) reporter, men nobbade därefter specialbeställda vinflaskor för 5 000 kronor.

”Det var bisarrt”, skriver BBC:s Tom Garry.

Manchester United stod för en blek insats mot Championshiplaget Bristol City i går.

Förlust med 2–1 sedan Zlatan Ibrahimovic kvitterat Joe Bryans ledningsmål, men Korey Smith avgjort tillställningen på tilläggstid.

– De hade lite tur idag. De vann matchen under den sekvens av matchen där vi var som starkast och där alla väntade på att vi skulle göra ett mål. Så jag måste säga att de hade lite tur. Jag gratulerar dem, jag vill inte skylla på att de bara vann tack vare tur, sa José Mourinho i den obligatoriska matchintervjun efteråt medan kollegan i Bristol City, Lee Johnson, levererade ytterligare en smocka utöver resultatet.

Foto: JOHN SIBLEY / X03811

– Stundtals tyckte jag vi såg ut som Premier League-laget, sa Johnson.

”Stormade ut från arenan”

Men det utspelade sig scener även efter det att kamerorna slocknat.

Mourinho stormade genom den mixade zonen och höll därefter en presskonferens för endast en skrivande reporter under en minut och 41 sekunder, enligt Bristol Post.

Övriga? De hade inte hunnit ned från sina pressplatser.

”Det var bisarrt. Endast en reporter var på presskonferensen. Många beskriver det som att de aldrig sett en tränare lämnar en tv-sänd match så snabbt tidigare”, skriver BBC:s Tom Garry.

”Fick tömma dotterns spargris”

Och inte heller Lee Johnson hann säga hej då till portugisen.

BBC skriver att Johnson specialbeställt in portugisiskt vin för 5 000 kronor flaskan för att dela med Mourinho i det traditionella ”efter matchen-glaset”.

Men Mourinho struntade helt sonika i vinet och satte sig direkt i bussen för att åka hem från Ashton Gate.

– Jag spenderade 450 pund på vinflaskan och fick tömma min dotters lilla spargris för att ha råd. Sedan insåg jag att flaskan skulle öppnas och hällas upp på ett speciellt sätt av en expert. Så jag kanske får ta ett eller två lån av Mourinho för att ha råd, sa Johnson inför mötet.

ARTIKELN HANDLAR OM