Manchester United

Solskjaer: ”Kommer från den kulturen”

Nye managerns hyllning till Lindelöf: ”Väldigt bra”

avMartin Tolén

Lokaltidningen kallar honom en ”ny Rio Ferdinand”.

Nu hyllar även Ole Gunnar Solskjaer svenske Victor Nilsson Lindelöf.

– Han kommer från den kulturen, en europeisk mittback som är bra med bollen, säger Manchester United-managern.

Manchester United har fått fart under nye managern Ole Gunnar Solskjaer.

I går kom tredje raka trepoängaren i 4–1-segern mot Bournemouth på hemmaplan. Därmed har United nu gjort tolv mål sedan norrmannen tog över klubben.

– Det känns bra. Vi har spelat bra i tre matcher nu och gjort mycket mål. Det är väldigt kul och vi ska försöka fortsätta på samma sätt. Vi har bara gått ut och spelat fotboll. Det känns som att grabbarna har lite energi. Det är svårt att svara exakt på vad det är, men det har känts bra de här matcherna, sa svenske Victor Nilsson Lindelöf i går och berättade om nya instruktionerna från Solskjaer:

– Han har bara sagt åt mig att spela mitt spel och försöka spela framåt. Han har sagt att vi ska spela mer framåt och attackera mer. Jag trivs bra med bollen och det är kul att följa med upp i anfallet.

”Lindelöf kommer från den kulturen”

Och samtidigt får svensken mycket beröm borta i England.

Manchester Evening News kallar honom för en ”ny Rio Ferdinand” med anknytning till det legendariska mittbacksparet Ferdinand/Nemanja Vidic och tycker att backlinjen är ”hjärtat i det nya Manchester United” i sitt sätt att bli ett mer spelande lag.

”Lindelöf har bevisat att han är mer än kapabel att ta bollen framåt när han spelar på sin naturliga högersida i mittförsvaret”, skriver tidningen.

Och även Ole Gunnar Solskjaer är imponerad över den svenske mittbacken.

Framför allt hyllas Lindelöfs spel med bollen vid fötterna och menar att det kommer från svenskens tid i portugisiska Benfica.

– Han kommer från den kulturen, en europeisk mittback som är bra med bollen vid fötterna. Har väldigt bra passningar och vet när han måste sätta fart på bollen. Det är annorlunda spel i England och du måste ha tid att anpassa dig, säger Solskjaer enligt Daily Mail.