Liverpool FC

Salahs målshow när Liverpool vann överlägset

Liverpool pressar City i tabelltoppen

avErik Avebäck

Mohamed Salah bjöd på ett hattrick när Liverpool körde över ett uddlöst Bournemouth på bortaplan.

Efter matchen vägrade han ta emot priset som matchens lirare – och gav det till James Milner.

– Han förtjänar det i dag, han har haft en otrolig karriär, säger Salah till Sky Sports.

Bournemouth saknade bäste målskytten Callum Wilson när Liverpool besökte Dean Court.

Bortalagets målkung – Mohamed Salah – hade däremot en drömdag på jobbet och gjorde tre mål när Liverpool vann med 4–0.

Efter matchen tilldelades 26-åringen priset som matchens lirare – men han vägrade ta emot det. I stället gav han bort priset till James Milner som gjorde sin 500:e match i Premier League.

– Han förtjänar det i dag, han har haft en otrolig karriär. Jag hoppas jag har fler matcher som denna, men jag tänker inte ta emot priset, säger han till Sky Sports, enligt Liverpool Echo.

Foto: GLYN KIRK / AFP

”Godkänns inte med VAR”

Mohamed Salah gjorde sitt och matchens första mål på retur från Roberto Firminos distansskott. Reprisbilderna visade att egyptiern stod i offsideposition – men eftersom VAR ännu inte är infört i Premier League hade domaren ingen tillgång till videogranskning. Och målet godkändes.

– Det här är den typen av mål som helt enkelt inte godkänns när VAR är implementerat. Det blir en förändring – en annan match av det här – och en annan fotboll om vi ska uttrycka det dramatiskt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion i halvtid.

1–0 var resultatet i halvlek – men därefter rann siffrorna iväg ordentligt.

Hattrick efter solomål

Mohamed Salah lade offsidemålet bakom sig tidigt i andra halvleken och prickade 2–0 lågt i bortre hörnet efter en styrning via Nathan Aké.

Steve Cook satte bollen i eget nät innan Salah fullbordade sitt hattrick med ett tjusigt solomål. Hans tionde ligamål för säsongen innebar 4–0 och egyptiern gick därmed upp i delad skytteligadelning med Pierre-Emerick Aubameyang.

Efter matchen hyllades Mohamed Salah av Erik Niva.

– Att fullborda ett hattrick och gå upp i skytteligaledning trots en blandad höst säger mycket om hur bra han verkligen har blivit, säger han i Viasat-studion.

Pressar City i toppen

Segern innebär att Liverpool klättrar förbi Manchester City i tabelltoppen med sina 42 poäng. City ställs mot Chelsea i kväll och behöver ta minst en poäng för att behålla förstaplatsen.

På tisdag väntar en ödesmatch för Liverpool när man måste vinna mot Napoli i Champions League för att säkra avancemang i turneringen. Därefter tar laget emot Manchester United i ett klassikermöte nästa söndag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM