Avslöjar: Joel Allansson till superettanklubb

Joel Allansson
Joel Allansson

Han har tidigare kopplats ihop med en återkomst till IFK Göteborg.

Men enligt uppgifter till Sportbladet kommer den 26-åriga mittfältaren Joel Allansson att skriva på för superettanlaget Halmstad inom kort.

2011 debuterade Joel Allansson i allsvenskan, för IFK Göteborg.

Efter fyra säsonger i Blåvitt gick flyttlasset till danska Randers – men under de senaste månaderna har mittfältaren flaggat för att en återkomst till Sverige kan bli aktuell inom kort.

Han har bara spelat sju matcher för Randers under säsongen, men har sedan oktober haft problem med en knäskada och därför varit utanför truppen de senaste nio omgångarna.

Presenteras inom ett par dagar

Det hetaste spåret har länge varit en comeback i Göteborg för Allansson, och Blåvitts sportchef Jonas Olsson har bekräftat att det finns intresse för spelaren.

– Jag har hört att de är intresserade. Jag spelade i Blåvitt under väldigt lång tid och jag håller ju på Blåvitt. Det är smickrande att höra, det är en stor förening. Göteborg är hemma på så sätt. Det är som sagt lite för tidigt att säga hur det blir, men Blåvitt är ett hett alternativ om det skulle gå så långt, sa Joel Allansson till GT i november.

Men uppgifter till Sportbladet gör gällande att det i stället blir en flytt till en annan svensk klubb för 26-åringen. Inom ett par dagar kommer han att presenteras av superettanklubben Halmstad.

Parterna är överens om övergången.

Halmstad kom femma i superettan i fjol och missade kvalplatsen till allsvenskan med tre poäng.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.