Fischer nominerad till pris efter brandtalet

avMartin Tolén

FOTBOLL

Nilla Fischer höll ett brandtal på Fotbollsgalan.

Nu har hon nominerats till pris på Gaygalan.

”Jag är oerhört stolt att bli nominerad till ett av de absolut finaste prisen som finns!”, skriver Fischer på Instagram.

Nilla Fischer, 34, prisades som årets bästa spelare på Fotbollsgalan.

Därefter höll hon ett brandtal för ökad jämställdhet inom fotbollen under sitt tacktal.

– Jag vill ta tillfället i akt och säga något till alla älskade flickor världen över: Jag vet hur det känns att bli hånad av killarna för fotbollens skull, för att du inte är tillräckligt bra eller för att du helt enkelt är bättre än vad de är, att någon säger till dig: varför spelar ni inte med mindre plan, med mindre mål och en lättare boll. Jag vet hur det känns när klubben eller tränaren inte stöttar dig eller står bakom dig. jag vet exakt hur det känns, sa Fischer och avslutade sedan:

– Och alla ni pojkar, killar och framför allt män: det är dags att komma in i matchen för jämställdhet är något som gynnar oss alla men det är något som vi måste göra tillsammans. Och helt ärligt: we have no more fucks to give. Tack!

”Oerhört stolt”

Nu har den svenska landslagsstjärnan uppmärksammats för sitt tal.

34-åringen har nominerats till årets Homo/Bi/Trans/Queer på QX Gaygalan.

”Diamantbollen-vinnaren och VM-stjärnan höll ett brandtal på Fotbollsgalan och uppmanade ALLA att komma in i matchen som rör jämställdhet inom fotbollsvärlden. Med en fantastisk förebild som Fischer lovar vi att aldrig sluta lyssna och kämpa”, står att läsa i motiveringen.

Och Nilla Fischer gläds över nomineringen.

”Jag är oerhört stolt att bli nominerad till årets HomoBiTransQueer! Ett av de absolut finaste prisen som finns! Jag är så tacksam till alla som röstat hittills!”, skriver hon på Instagram.

Bland övriga nominerade finns Sebastian Walldén, Caroline Farberger, Marika Carlsson och William Spetz.

QX Gaygalan arrangeras 4 februari.

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
NIlla Fischer nominerad till Gaygalan
ARTIKELN HANDLAR OM