Allsvenskan i fotboll

AIK knäckte Leksand i seriefinalen

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Slumpskott avgjorde

AIK har blivit något av en skräckmotståndare för Leksand.

AIK vann seriefinalen i Ejendals Arena med 3–1 efter mycket bra spel och har nu två raka segrar mot serieledarna.

– Vi hade oerhört bra fokus matchen igenom, säger AIK-tränaren Roger Melin till TV4 Sport.

Det blev en mycket bra allsvensk hockeymatch inför fullsatta läktare när Leksand tog emot AIK för första gången för säsongen. Hemmalaget var ute efter revansch. När lagen möttes i Stockholm blev det svartgul seger efter att laget rivstartat. Samma taktik gällde nu, men skillnaden var att den här gången blev det inga mål. Eddie Läck storspelade i Leksands-kassen.

– Vi inledde matchen oerhört bra där vi pressade dem hårt, säger Roger Melin till TV4 Sport.

Matchstraff

Att det var hett visade sig tydligt när Daniel Bång och Johan Eneqvist hamnade i slagsmål. Den förstnämnde kastade handskarna och fick matchstraff.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag såg inte riktigt upprinnelsen så jag ska inte uttala mig. Det är synd att vi tappar en spelare och han har varit bra, säger Roger Melin om straffet.

Det var mållöst efter den första perioden. I andra tog Leksand över en stor del av spelet och då kom målen. För AIK. 1–0 var riktigt vackert. Gästerna kontrade mitt i Leksandspressen och Per Savalahti-Nagander dunkade in sitt fjärde mål för säsongen i närmaste krysset.

– Jag tänkte väl inte så mycket. jag såg en lucka där i första så jag pröva på lite, säger han till TV4 Sport.

Nästan avgjort

Tobias Ericsson gjorde sedan 2–0 efter ännu en kontring och med ett par minuter kvar att spela var Christian Sandberg oerhört nära att avgöra matchen när han avslutade en dubbelchans med ett skott i insidan av stolpen. Leksand hade tur och tog vara på turen när Pelle Prestberg hittade in till Eric Johansson som kunde styra in reduceringen till 1–2.

I den tredje perioden tog AIK åter tag i spelet och skapade chanser. När Stefan Johansson slängde iväg något av ett slumpskott med 13 minuter kvar att spela så var det avgjort. Pucken letade sig in i krysset bakom en skymd Eddie Läck. Därmed kunde AIK räkna in ytterligare en fullpoängare mot Leksand.

– Jag tycker att vi hade oerhört bra fokus genom hela matchen. Vi tappade i andra perioden, men kom tillbaka i tredje, säger Roger Melin till sportbladet.se.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll