Stjärnans galna tokspel

Mascherano jagade domaren – utvisad i supermötet

Supersöndag och säsongens viktigaste match i ligan.

Vad gör Javier Mascherano?

Jo, SNACKAR sig till sitt andra gula kort – och visas ut redan före paus....

Klassiskt Premier League-möte, supersöndag, fullsatt Old Trafford, miljontals tv-tittare och hyperviktiga toppoäng på spel.

Lita på att känslorna riktigt vibrerade inför avspark mellan United-Liverpool – och lita på att det tidigt syntes att 23-åringe Mascherano inte var i balans.

Första kortet i tionde minuten...

Redan i den tionde minuten skickade domaren Steve Bennett upp sitt första gula kort efter att Mascherano inte kunnat acceptera en Paul Scholes-frispark i en situation precis innan.

Tv-bilderna avslöjade att argentinaren på hyggligt kort tid i landet lärt sig en av de flitigast använda engelska sportsvordomarna...

Problemen fortsatte tätt innan paus, i ett läge där Liverpool redan hamnat i ett besvärligt 0–1-underläge efter att Wes Brown nickat in ledningsmålet.

Bennett hade precis varnat Fernando Torress, ett gult kort som fick Mascherano att spåra ur fullständigt.

Uppmärksamma lagkamrater hann först hindra mittfältaren från att börja sina protester, men till slut slet han sig loss och sprang en sisådär 30 meter för att uttrycka sina känslor över domsluet.

Resultatet?

Tack och hej, för den här dagen – och högljudda, kritiska reaktioner.

”Det här förstör mycket för Liverpool”

– Han springer 30 meter för att diskutera ett gult kort, det är oförlåtligt. Han måste ha balans och ödmjukhet i sig. Det här förstör mycket för Liverpool, säger Canal Plus-experten Patrick Walker.

Hammarby-tränaren Tony Gustavsson var lika förbannad han.

– Jag skulle ha haft otroligt svårt att hålla igen i omklädningsrummet i halvtid. Det spelar ingen roll hur mycket prestige man känner inombords, det handlar om individuella uppoffringar för lagets bästa, säger Tony Gustavsson.

Utvisningen placerade Rafa Benitez i ett taktiskt tufft läge, med begränsade möjligheter att påverka matchutvecklingen och skapa möjligheter till en ändring.

I stället rann United ifrån:

Cristiano Ronaldo nickade in 2–0 på hörna i den 79:e minuten (sitt 25:e mål i ligan)

Nani bröt in i straffområdet och smällde dit 3–0 två minuter senare.

Jubel, bland United-fansen – som stärker sitt grepp om ligatiteln.

Totalt depp, bland Pool-supportrarna – som får ladda om till Champions League-drabbningen med Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM